İVRİNDİ Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, bire bin katılarak anlatılan idddialar üzerine  bizzat olay yerine giden başkan, sosyal medya üzerinden yaratılmak istenen algı operasyonunu çökertti.

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde asfalt seferberliği başlatarak yolların bakım onarımını 7/24 sürdürüyor.  İvrindi'deki çalışmalar sırasında yol kenarındaki ağaçların kesildiğine ilişkin iddialar halk arasında itibar görmese de şaşkınlıkla izlendi.
İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, sosyal ağlardaki paylaşımlar üzerine bizzat olay yerine gitti, iddia sahiplerini fotoğraflarla yalanladı.


Başkan Cengiz, bu fotoğraflar eşliğinde şu açıklamayı yaptı: 

Son günlerde ilçemiz Çarkacı mahallesini Korucu mahallemize bağlayan ara yol üzerinde çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin yürüttüğü asfalt yama çalışmaları esnasında

Belediye’ye ait arazi üzerinde ekili olan çam ağaçlarının kontrolsüz kırıldığı yönünde çıkan asılsız haberler üzerine tarafımca açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Çarkacı- Korucu ara yolu da dahil İlçemiz genelinde bir çok güzergahta asfalt yama çalışması yürütülmektedir. 

Bu plan dahilinde çalışmalarını Çarkacı- Korucu ara yolu üzerinde yürüttüğü esnada Çarkacı Mahalle Muhtarımızın da tespiti üzerine Belediyeye ait arazi üzerine ekili olan çam ağaçlarının bazı dallarının yol üzerine uzandığını ve bu ağaçların yola uzanan kısımlarının kesilmesi talebi olmuştur. 

Kesim sonrasında İvrindi Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yerinde incelenmiş ve ağaçların kollarının budanması ile ilgili olumsuz bir durum tespit etmemişlerdir.

Fotoğraflardan da görüldüğü üzere uygun ve kontrollü şekilde budanan ağaçlar ile sosyal medya üzerinden ve çeşitli yollardan algı yaratmaya çalışanları esefle kınıyor, yürütülmeye çalışılan algı ortamında söylenen asılsız şeylere kamuoyunun ve tüm hemşehrilerimizin itibar etmemesini önemle rica ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi