Türkiye’nin büyük bölümü ve Balıkesir’i etkisi altına alan kar yağışı öncesi Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hazırlıklarını yaptı. Karla mücadele ekiplerinin kar yağışının ardından başlattığı çalışmalar sayesinde ulaşıma kapalı yol kalmazken, ekipler 24 saat boyunca hizmet veriyor. Belediye ekipleri, yağış süresince Karesi'de kar ve buzlanma ile mücadele etmeye devam edecek.

EKİPLER 24 SAAT GÖREVDE

Karla mücadele kapsamında kırsal mahalle yolları için belirlenen güzergahlarda 4 greyder, 2 adet loader 24 saat hazır bekletiliyor. Bunun yanında şehriçi karla mücadele çalışmaları kapsamında ise 6 adet kazıcı yükleyici, 6 adet açık kasa kamyonet ile tuzlama ekibi, 1 adet küreme tuzlama kamyonu, 1 adet traktör ve 1 adet lastikli ekskavatör aktif çalışacak şekilde hazır bekletiliyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadele çalışmalarına Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli de takviye edilirken, toplamda 200’e yakın Karesi Belediyesi personeli çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Bunların yanında kırsal mahalle yollarındaki çalışmalarda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipman ve ekipleri de destek veriyor. Kırsal mahalle yollarında anlık kapanmalar olsa da ekipler yolları yarım saat gibi kısa bir sürede açarak yeniden kullanıma sunuyor. Karesi Belediyesi ayıca yolda kalan vatandaşlar için kurtarma hizmeti içinde bir ekibini hazırda tutuyor.

KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Yolların kapanmaması, kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapan kar timi, ana arterler başta olmak üzere köy yollarında da gece boyunca çalıştı. Yaya güvenliğini sağlayacak tedbirleri de alan ekipler, buzlanmadan dolayı oluşabilecek tehlikelerin önüne geçmek, ulaşım ve günlük yaşamın aksamaması noktasında yağışın başladığı saatlerden itibaren vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda da kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Ekipler ayrıca buzlanma ve kaymaya karşı 48 saat ve -24 dereceye kadar etkili solüsyon ile vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda çalışma yaptı. Belediye yetkilileri vatandaşların yağış boyunca yaşanacak olumsuz durumları Karesi Belediyesi'nin 444 99 10 numaralı Çağrı Merkezi'ne iletmelerini istedi. Karesi Belediyesi, vatandaşları kar yağışının yoğun olduğu durumlarda toplu taşıma vasıtalarını kullanmaları, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Editör: Haber Merkezi