Selçuklu Devleti`nin ünlü kumandanları arasındaki Karesi Beyliği`nin kurucusu olan Karesi Beyinin Balikesir'deki Türbesi, AK Partili belediye başkanı Dinçer Orkan'ın girişimleri sonrasında Karesi Belediyesi himayesine geçti. 

KAPILARI AÇIK DURACAK

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yarımdağ, balikesirim.net muhabirine yaptığı açıklamada, türbenin Vakıflardan teslim alındığını bildirdi. Yarımdağ, burada yapılacak duzenlemelerin ardından türbeyi yakında gün boyu halkın ziyaretine açacaklarının müjdesini verdi.

Yarımdağ, "Vatandaşlar türbenin içerisine girerek Karesi Beyi ile efradının ruhuna fatiha okuyabilecek." dedi. 

Karesi Beyinin heykelini de yaptıracaklarını açıklayan Yarımdağ, gerçek boyutlardaki heykellerin ilçenin dört ayrı noktasına dikileceğini bildirdi.

1922'DE YAPILDI

Türbe, bugünkü çeyrek daire planlı, sivri kemerli ve silmeli haliyle 1922 yılında dönemin Belediye Reisi Hayrettin Bey tarafından yaptırılmıştı.

KARESİ TÜRBESİ HAKKINDA

Selçuklu Devleti`nin ünlü kumandanlarından biri ve Karesi Beyliği`nin kurucusu olan Karesi Bey için inşa edilen yapının ilk yapım tarihi bilinmeyip; türbe, bu günkü çeyrek daire planlı, sivri kemerli ve silmeli haliyle 1922 yılında Belediye Reisi Hayrettin Bey tarafından yaptırılmıştır.

İç mekanda Karesi Bey`in kabrinin yanında beş sanduka daha yer alıp, bunların Karesi Bey`in çocukları ya da aile efradına ait olması kuvvetle muhtemeldir.

Editör: Haber Merkezi