Balıkesir merkez Paşaköy Mahallesi sakinleri, Yeni Şafak gazetesinin sahibi Albayrak ailesi tarafından yapılan termik elektrik santralinin durdurulması için imza kampanyası başlattı. MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da imza atarak kampanyaya destek verdi. 

Balıkesir''in Altıeylül ilçesine bağlı Paşaköy mahallesinde kurulmak istenen enerji santrali gündemdeki yerini koruyor.
Paşaköylüler bugün kent merkezinde basın açıklaması yapıp, imza kampanyası başlattı, halktan destek istedi.
Paşaköy muhtarı Mustafa İkiz, siyasetçilere ve yetkililere seslenirken, "Biz ölüm solumak istemiyoruz. Bu projeyi iptal edip, durdurun" dedi. 
Özelleştirme kapsamında kapatılan ve ardından 1.1 milyon dolara Albayrak ailesine satılan Balıkesir SEKA Fabrikası'nın bulunduğu alana santral kurulmasına vatandaşlar tepki gösteriyor.

TÜİK Meydanı'nda biraraya gelen vatandaşlar, santralin yapımının durdurulması için imza kampanyası başlattı.

"Topraklar ve su bize atalarımızdan kaldı. Onları çocuklarımıza bırakacağız. Köyümüze ölüm santrali istemiyoruz." yazılı pankart da açtılar. Bazı vatandaşlar ise, "Kömüre inat, yaşasın hayat", "Yanan insan sağlığı, siz enerji sanıyorsunuz", "Kömür solumak istemiyoruz", "Çocukları zehirlemeyin, sağlığımıza kastetmeyin", "Şehrimize santral istemiyoruz" yazılı dövizler açtı.

Paşaköy Mahallesi Muhtarı Mustafa İkiz, santralin günde 525 ton kömür kullanacağını belirterek, "Söz konusu santral, yılda 173 bin ton kömür yakacak. Bu da havaya 400 bin ton karbondioksit salınımı demektir. Bu durum, başta astım olmak üzere kanser, inme, kalp hastalıkları ve erken ölüm gibi sağlık sorunlarına yol açacaktır." iddiasında bulundu.


Muhtar İkiz,  eylem sırasında gazetecilere şu açıklamayı yaptı:
"Birinci sınıf tarım arazilerimiz, asit yağmurları altında kalacak. Ürünlerimizin zehirlenmesine yol açacak. Hayvanlarımızın zehirlenmesine neden olacak.
Başta astım, kanser, inme, kalp hastalıkları ve erken ölüm gibi sağlık sorunlarına yol açacak.
Bölgemizin toprağına, suyuna, tarımsal ve hayvansal ürünlerine, geri dönüşü imkansız zararlar verecek.
Bizim ve çocuklarımızın yaşamını yok edecek kömürlü enerji santrali istemiyoruz.
Köylerimizde ve şehirlerimizde kül tozu ve asit yağmurları istemiyoruz. Tarımsal ve hayvansal üretimimizin ve topraklarımızın yok olmasını istemiyoruz.
Kendimiz, çoluk çocuğumuz, toprağımız, suyumuz, havamız ve geleceğimiz için buradayız. Bu proje ve başlanan inşaatı iptal edip durdurun.
Bu zehir saçan santrali, Balıkesir'in üzerinden çekin. Bu santral iptal edilene kadar biz buradayız. Cennet Balıkesirimiz'i cehenneme çevirtmeyeceğiz." 

Editör: Haber Merkezi