BALIKESİR'e Kepsut'tan sonra yeni bir cezaevinin daha yapılacağı bildirildi. Adalet Bakanlığının yatırım programındaki ceazevine Dursunbey talip oldu. 

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan "Kapalı Cezaevi için yer önerilerimizi Bakanlığa sunacağız" açıklamasını yaptı. 

MECLİSTE KARAR ALINDI

Balıkesir'e yapılması planlanan ceazevini Dursunbey'e kazandırmak amacıyla gerekli girişimleri başlattıkları açıklayan Bahçavan, şu bilgiyi verdi:

"Adalet Bakanlığı tarafından Balıkesir ilimizde inşaa edilmesi planlanan  L tipi cezaevi 'arsa araştırması' yazısına istinaden, Dursunbey Belediye Meclisi olarak, ilçemizdeki uygun alanları belirledik.

Bakanlığımızca istenen en az 100 dönüm büyüklüğünde, %5 eğimi geçmeyen, alt yapı sorunu olmayan, mülkiyeti hazine  veya Belediyeye ait olacak olan 3 bölgeyi meclisimizin oybirliği ile belirleyerek, bu alanlara cezaevi kurulmasının sakıncasının bulunmadığına dair yazıyı bakanlığımıza sunacağız. Sunduğumuz yerlerin uygun görülmesi halinde inşaa edilecek olan cezaevinin, İlçemize kazandırılması için bizde gerekli girişimleri yapacağız."

Editör: Haber Merkezi