zor bir süreçten geçiyoruz milletçe.

bu korona kimyamızı bozmakla kalmadı, 

bir çok insanımızın işini de bozdu!

küçük esnaf her zamankinden daha zorda.

geçen bizim şehirdeki üç esnaf lideriyle karşılaştım.

ayak üstü sohbet ettik Paşa Camii önünde. 



"üyelerimizin bizlerden beklentileri karşısında çaresiz. boynu bükük kaldık. hemen hergün yerel yönetimlerin kapılarını çalarak dertlerimizi paylaşmaya, dayanışmaya davet ediyoruz" dediler. 

o an CHP'li Burhaniye Belediyesi'nin uygulaması geldi aklıma. Ali Kemal Deveciler, korona virüs salgınının daha ilk aylarında esnafa 1000 lira yardım yapma kararı almıştı.

hatırlatınca bizim esnaf temsilcilerine bunu, 
"bizim ilçe belediyeleri niye yapamasın?" diye sordular bana.

"Hasan Avcı ve Dinçer Orkan başkan da yapacaktır, siz yeter ki isteyin" karşılığını verdim.

böyle derken, merkez Altıeylül ve Karesi Belediye başkanlarını yakından tanıdığım için, esnaf liderlerini boş çevirmeyeceğine inancım vardı.


esnaf gerçekten per perişan.

ayak üstü sohbet ettiğim üç esnaf temsilcisinden her birinin örnekleri ve rakamlarıyla anlattığı tablo diğerinden vahim!

hele ki, kahvehane, çay ocakları, bakkallar, büfeler, lokanta, restaurant, toplu taşıma sektöründeki işletmeci de çalışan da DAYANIŞMA, İLGİ, ALAKA. dertlerine DERMAN olacak adımlar atılmasını heyecanla, umutla bekliyor.


Altıeylül ile Karesi ilçe belediyeleri, gerçekte ihtiyaç sahibi esnafa, dolayısıyla işsiz kalan çalışanlara DESTEK olacaktır. 

Balıkesir'in diğer bir ilçe belediyesinin yaptığını, bütçe bazında daha güçlü olan merkez ilçe belediyeleri de hayli hayli yapabilir, yapacaktır da.  hiç şüphem yok!


İlçe belediyelerimiz bu 1000 liralık yardım konusunun altyapısını oluşturmak için düşünedursun, asıl panzehir için benim başka bir önerim var.

biliyorsunuz korona hepimizin kimyasını bozdu. devletinin her türlü tedbir ve desteği sağlayacağına inansa da vatandaşımız da karamsarlık var. küçük dokunuşlarla büyük rahatlamalar sağlanabilir. moral motivasyon desteği  verilebilir.

önerim  Balıkesir Büyükşehir Belediyesine...

biliyorsunuz, değerli başkanımız Yücel Yılmaz, pandemi sürecinde en hızlı tedbirleri alıp uygulayan ilk başkanlardan biriydi. Mart ayından bu yana süreci çok iyi yönetiyor sayın Yılmaz.

takdir toplayan örnek işlere imza attı. Belediye kiracılarından kira almayacağını açıklayıp ve binlerce kişiye 'bir elin verdiğini, diğer el görmeden' yardım paketleri ulaştırdı, ulaştırmaya da devam ediyor.



şimdi bir alkış daha alabilir, 
hem de 7'den 77'ye her kesimin hayır dualarıyla birlikte...

NASIL MI?
ÇOK BASİT
SU FATURALARINDA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPARAK...

hem korona virüse, hem de ekonomik zorluklara direnmeye çalışan küçük esnaf ile asgari ücretle yuvalarını geçindirmeye çalışan binlerce hemşerimize PANZEHİR gibi gelecektir inanın SUDA YAPILACAK YÜZDE 50 İNDİRİM...



son sözümüz de esnaf ve tüccar liderlerine olsun; 
üyelerine ne gibi faydaları olduğunu tam bilemediğim esnaf ve ticaret odaları, varsa kıyıda, köşede, faizde paraları biraz fedakarlık yapıp üyelerine omuz vermeli. 

bunu kızım sana söylüyorum, başkenteki sırça köşklerde oturup saltanat süren TESK ve TOBB'a sen anla manasında yazıyorum. 



birlik ve beraberlik, dayanışma; ölümden başka her şeyi yener hatırlatmasını yaparken noktayı koyması için sözü Hz. Ali'ye bırakayım: 

"İnsanlara faydası olmayanları, ölülerden sayın gitsin."

Selametle...