Çin’in Wuhan kentinden doğup, çok kısa bir zamanda tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgınının en az sayıda seyrettiği ülkelerin başında Türkiye geliyor dersek hiç de yanılmış olmayız.

Koronovirüse karşı verilen bu mücadelede Devlet olarak Türkiye’nin, Devlet Başkanı olarak da Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın, emsalsiz mücadelesi yanı sıra, Sağlık Bakanlığımızın ve özellikle Sağlık Bakanımızın 7/24 insanüstü mücadelesini dünya hayranlıkla izledi ve izlemeye devam ediyor.

Türkiye genelinde Belediyelerimizin de bu mücadelede ön saflarda yer alması ve sağlık çalışanlarına destek olmaları, gıpta ile izlenen bir başka güzelliktir diyebiliriz. Dayanışma, yardımlaşma ve dezenfekte çalışmalarında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ve Altı eylül Belediyelerinin cansiperane çalışmalarını izledikçe ve duydukça millet olarak elbette memnun olduk, sevindik.

Başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn.Yücel Yılmaz olmak üzre, Karesi Belediye Başkanı Sn. Dinçer Orkan ve Altı eylül Belediye Başkanı Sn. Hasan Avcı’yı duyarlılıklarından dolayı tebrik etmek, vatandaş olarak elbette boynumuzun borcudur.

Balıkesir Merkezimizde ve Merkez ilçelerimizde yürütülen yardımlaşma, dayanışma ve garip gurebayı arayıp, bulup ihtiyaçlarını giderme çalışmalarının şehrimizde Aralıksız 7/24 devam ettirilmesi ise tebrike şayan bir başka güzellik ve hizmettir.

Dinçer Orkan | Karesi Belediye Başkanı

Belediye hizmet ekiplerinin mahalle ve sokakları gezerek ihtiyaç sahiplerini tespit etmeleri de elbette önemlidir. Bunun yanı sıra sokağa çıkamayan ve yardım edecek kimseleri olmadığı için, günlük alış verişlerini yapamayan vatandaşlarımıza da her konuda yardımcı olunması, Belediyelerimizin hizmette sınır tanımadıklarının göstergesidir diyebiliriz.

Tüm bu dayanışma ve yardımlaşma faaliyetleri elbette şehrimizin sahipsiz olmadığını göstermesi açısından çok mühim gelişmelerdir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Bey olmak üzre Karesi Belediye Başkanı Sn. Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Sn. Hasan Avcı hizmet konusunda vatandaşlarımızdan şimdilik iyi not aldılar. Elbette devamını beklemek her vatandaşımızın arzusu ve hakkıdır ve hizmette devamlılık esastır.! Unutulmamalıdır ki; şu ana kadar ihtiyacı olduğu halde sesini duyuramayan veya Belediyelerimizin seslerini duyamadığı daha pek çok garip insanımız vardır.


Hasah Avcı | Altıeylül Belediye Başkanı

Hazreti Ömerin çağlara yön veren sözünü her Belediye Başkanımızın masasının üzerine altın harflerle yazdırıp koyması ve her gün ilk önce bu yazıyı okuyup işine başlaması elbette hem Belediyelerimiz ve hem de Belediye Başkanlarımız için bereketli bir çalışmanın ilk adımı olacaktır; ‘’Dicle nehrinin kıyısında bir kurt kapsa koyunu. adl’i ilâhi gelir Ömer’den sorar onu’’ Şehirlerimizi, insanlarımızı ve özellikle garip gurebamızı emanet ettiğimiz ‘’Şehremini / Belediye Başkanlarımız’ın’’ da, bu duyarlılıkla görev yaptıkları inancımızı elbette muhafaza ediyoruz. Çünkü bu durum hem kendileri, hem Belediyeleri ve hem de vatandaşlarımız yanı sıra, şehrimiz açısından da elbette önem arzediyor.


Yücel Yılmaz | Büyükşehir Belediye Başkanı

Temennimiz odur ki, inşallah bu Koronovirüs bâdiresini millet olarak, Devletimizin tüm birimleri ve Belediyelerimizin 7/24 çalışmalarıyla en az hasarlı olarak atlatırız. Tabi vatandaşlarımız’ın da yasak ve uyarılara olumlu katkılarıyla.

Not: Karesi Belediye Başkanı Sn.Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Sn.Hasan Avcı’nın telefonla arayıp ihtiyacımızın olup olmadığını sormaları yanı sıra, bilebildiğimiz ihtiyaç sahipleri varsa onların da isim ve adreslerini istemeleri, dayanışma ve yardımlaşmanın Belediyelerimiz tarafından sürdürülen bir başka güzel yanıydı..