Balıkesir Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gül'e Dair" isimli şiir dinletisinde duygu dolu anlar yaşandı. Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 11 kız öğrencinin okuduğu şiirler salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. Bir kız öğrencinin okuduğu şair Sezai Karakoç'un "Ey Sevgili" isimli şiiri sırasında salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı. Programda, şair Nurullah Genç telefonla salondaki izleyicilere seslendi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğrencilerinin de destek verdiği şiir dinletisi Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, hayırsever Halil Kasapoğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlü Yalım, artık Yetiştirme Yurtları, Sevgi ve Çocuk Evleri'nde Türkiye'nin örnek insanlarının yetiştiğini söyledi. Yalım, "Buralarda büyük sanatçılar, başarılı insanlar yetişecek. Çocuklarımızın her birisi sanat ve sporla uğraşıyor. Okul başarıları her geçen gün artıyor. Spor ve farklı alanlarda Türkiye dereceleri var. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Yolları açık olsun." dedi.

"ALLAH BİZE 80 TANE EVLAT VERDİ"
 Önceki hafta trafik kazasında hayatını kaybeden hayırsever Fatma Aliye Kasapoğlu'nun eşi Halil Kasapoğlu'nun konuşması öğrencileri ağlattı. Fatma Aliye Kasapoğlu ile 1956 yılında evlendiğini anlatan Halil Kasapoğlu, "Tam 56 yıl cennete yaşar gibi yaşadık. Allah bize evlat vermedi. Fakat o Allah sonunda bize 80 tane evlat verdi. 19 Aralık tarihinde eşimi elim bir trafik kazasında kaybettim. Allah bana nasıl sabır verecek derken. Bu akşam kızlarımızın bu programını izleyince teselli buldum. Eşim adına yeni eserler yapmak için Allah'tan biraz daha ömür istiyorum. Hepinize Allah'tan güzel bir dünya güzel bir ömür diliyorum." diye konuştu. Konuşmasının ardından sahneyi dolduran kız öğrenciler Halil Kasapoğlu'na sarılıp gözyaşı döktüler. Vali Yardımcısı Şahin ise konuşmasında büyük bir aile olduklarını belirterek, "Kalplerimiz çok büyük, hepinize yer var. Programı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl sayın valimizin eşlerinin himayesinde 'Gönül Elçileri' isimli bir projeyi başlatıyoruz. Bu proje kapsamında sayın hanımefendi çeşitli zamanlarda sizlerle bir araya gelecek." dedi. "Gül'e Dair" isimli şiir dinletisinde ilk olarak halk oyunları ekibi gösteri gerçekleştirdi. Daha sonra Harika Balcı Arif Nihat Asya'nın Bayrak isimli şiirini okudu. Fadime Çamlıca'nın üstad Necip Fazıl Kısakürek'in Utansın isimli şiiri ayakta alkışlandı. Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda öğrencisi Burcu Zeyrek'in okuduğu şair Sezai Karakoç'un "Ey Sevgili" isimli şiiri salondakilere duygulu anlar yaşattı. Öğrenciler programın sonunda İstiklal Marşı'nın 10 mısrasını okudu. Daha sonra protokol üyeleri öğrencilere altın hediye etti. 

Editör: Haber Merkezi