Altınoluk'taki Antandros Antik Kenti 11. sezon kazıları başladı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Gürcan Polat'ın başkanlığında Ege Üniversitesi'nin yanı sıra İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi'nden öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından sürdürülen kazılarda bu dönem de yeni bulgulara rastlanması düşünülüyor.
Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Gürcan Polat, 2000 yılında başlayan çalışmalarının 11. sezonla devam ettiğini, geçen 10 yıllık süreçte 5 bin metrekarelik alanda çalışma yaptıklarını söyledi.
Bu sezon yapılacak kazılarda geçmiş dönemlere ait yeni mezar lahitlerinin açılmasını beklediklerini vurgulayan Polat, "Bunun yanında geçen sene ortaya çıkan surların yatay ve düşey aksislerinin belirgin hale getirilmesi hedefliyoruz. Villalarda ise yaşam alanlarında çalışmalar sezon boyunca yapılacak. Bölgede bulunan arkeolojik eserler ise kazı evinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla tekrar boyutlandırılıyor" dedi. Polat, kazıların 5 Eylül'e kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi