BALIKESİR kültür sanat etkinlikleriyle de ülkede adından söz ettirmeye başladı. 

Altıeylül Belediyesi'nin bu yıl ilkine ev sahipliği yapıdığı Ululararası Tülütabak Tiyatro Festivali, kentteki tiyatroya olan özlemin az da olsa giderilmesine vesile oldu.

Balıkesir Milli Mücadelesinin simgesine dönüşen Tülütabaklar isminin festivale verilerek yaşatılması da Altıeylül Belediyesi’nin kültürümüze verdiği değer ve gelecek nesillerde bilinç oluşturma çabası  takdir topladı.

Balıkesirli hukukçu yazan Av. Alp Kaan, bugünkü yazısını Tülütabak Tiyatro Festivaline ayırdı.

İşte o yazıdan bir bölüm:

"Altıeylül alkışı haketti" cümlesiyle başladığı yazısında Alp Kaan, "Tiyatrolar, paneller, konserler her şehrin ufkunu açar.

Spor faaliyetleri nasıl bir kente coşku ve heyecan getiriyorsa bu tür kültür sanat etkinlikleri de kentler için akıl pencerelerinde yeni bakış açıları sağlar.

Altıeylül’ün daha önce düzenlediği Kitap Fuarı’nın da bu bağlamda ülkenin önde gelen yayınevlerini de kapsayarak ve yelpazesini her kesime genişleterek büyümesi gerek.

Kültür ve Sanat geniş ufuklar gerektirir.

Velhasıl, Altıeylül’ü  Uluslararası Tülütabak Tiyatro Festivali gibi bir düzenlemeyi başlattığı için kutluyor; gelişerek ve genişleyerek devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Alp Kaan'ın yazısının tamamını okumak için tıkla!

Editör: Haber Merkezi