Lansmanı Pazartesi günü gerçekleşecek organizasyonla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Balıkesir, Kahvaltı Temasıyla Gastronomide Yeni Bir Tanıtım Atağında

Balıkesir Kahvaltısı” ve 2-5 Haziran 2022 tarihinde Avlu’da gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali” Tanıtım Toplantısı 21 Şubat 2022 tarihinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Program, il protokolü, oda ve borsa temsilcileri, kooperatif ve birlik temsilcileri, gıda üreticileri, yiyecek içecek işletmeleri, oteller, acenteler, Türkiye Aşçılar Federasyonu Temsilcileri, Türkiye Aşçılar Birliği Temsilcileri, Gastronomi Turizmi Derneği Temsilcileri, diğer gastronomi şehirlerinden ilgililer ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

İki yılı aşkın süredir Balıkesir Valiliği öncülüğünde yürütülen Marka Şehir Balıkesir çalışması kapsamında “Lezzet Dolu Balıkesir” mottosuyla Balıkesir’in gastronomik değerleri ön plana çıkarılıyor. Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliği içinde yürütülen Gastronomi Şehri Balıkesir Projesi ile Balıkesir’in kahvaltılık ürünleri “Balıkesir Kahvaltısı” çatısı altında markalaşıyor.

Kahvaltı Şehri Balıkesir Gastronomi Şehri Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

Tanıtım programı katılımcılara 3,5 ay süren ekip çalışması ile ortaya çıkarılan ve telif başvurusunda bulunulan Balıkesir Kahvaltısı ikramıyla başlayacak. Coğrafi işaretli ürünler de dâhil olmak üzere 30 çeşit yöresel ürünü barındıran Balıkesir kahvaltısı katılımcıların beğenisine sunulacak. Kahvaltı ikramının ardından Balıkesir Kahvaltısı ve Uluslararası Balıkesir Kahvaltısının içeriğine yönelik sunum gerçekleştirilecek.

Tanıtım programının ikinci gündemi olan ve 2-5 Haziran 2022 tarihlerinde Avlu Balıkesir’de gerçekleştirilecek Uluslararası Kahvaltı Festivalinde gıda üreticileri, restoranlar, konaklama tesisleri, turizm acenteleri, ulusal ve uluslararası gastronomi şehirleri ile kadın kooperatifleri stant açabilecek. Festival, sempozyumlar, yarışmalar, workshoplar, tadım etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapacak. Ulusal ve uluslararası şefler, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, akademisyenler, yerli ve yabancı gurme yazarlar, basın, köşe yazarları, gastronomi şehirlerine ev sahipliği yapan ülkelerin büyükelçilerinin konuk olarak yer alacağı etkinlik herkes tarafından ziyaret edilebilecek.

Yöresel Lezzetler Tanıtıma Özel Hazırlanan Filmlerle Tanıtılacak

Balıkesir kahvaltısı ürünleri içerisinde yer alan Manyas Kelle Peyniri, Savaştepe Mihaliç Kelle Peyniri, Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı, Seferberlik Çöreğine ilişkin tanıtım filmleri ile Balıkesir Kahvaltısı tanıtım filmi program süresince katılımcılara izletilecek.

Kurumlar ve Balıkesirli Firmalar Gastronomi Şehri Olma Amacı Doğrultusunda Tek Yürek

Balıkesir’in ulusal gastronomi şehri olması için gerçekleştirilen çalışmalarda Balıkesir Valiliği öncülüğünde birlikte hareket eden kurumlar bu kez şehrin ev sahipliği yapacağı ilk büyük uluslararası organizasyonda ulusal sivil toplum kuruluşları, Balıkesirli firmaların vereceği katkılarla daha güçlü bir sinerji oluşturacak, Balıkesir’in tanıtımının yanı sıra Balıkesirli firmaların ulusal ve uluslararası mecrada tanınırlıklarının artması için birlikte çalışacaklar. Sürece dahil olmak isteyen ilgili tüm firmalar kahvaltifest.com üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Editör: Haber Merkezi