BALIKESİR'in vergi rekortmenleri arasında yer alan ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz'in ani ölümü, yaz aylarında yaşamını sürdürdüğü  Edremit'in Güre Beldesi'ne bağlı Çamlıbel Köyü'nü yasa boğdu. 
Yazları burada yaşayan Kurtiz'in ölüm haberini alan kayınbiraderi Erhan Şeker, İstanbul'a hareket etti. Eşi Necla Şeker de Kurtiz'in sahibi olduğu Zeytinbağı Otel'de taziyeleri kabul etti. Çamlıbel Köyü Muhtarı Mustafa Çambel, Kurtiz'in kendisine ve köy halkına öldüğünde köyde defnedilmek istediği söylediğini belirterek, "Tuncel Bey, babamızdı. Köy halkı tarafından çok sevilir ve sayılırdı. Hepizimin başı sağolsun. Kendisinin vasiyetine uyup, köyümüze defnetmek istiyoruz" dedi. 

Güre Belde Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka da, Tuncer Kurtiz'in Çamlıbel'e gömülmek istediği konusuna kendisinin de tanık olduğunu kaydederek, "Ölümü hepimizi çok üzdü. Kendisi Kazdağları'nın aşığıydı. Bizim de ağabeyimizdi. Çamlıbel Köyü'nü turizme açan kişidir. Güre ve Edremit turizmine önemli katkılar vermiştir. Aile ile görüşmelerimiz sürüyor. Kendisinin Pazartesi günü toprağa verileceği söylendi. Büyük olasılıkla Çamlıbel'de defnedilecek" diye konuştu. 

OTELİNDE TV PROGRAMI YAPMIŞTI 

Sabah sporu dönüşü yaşamını yitiren oyuncu Kurtiz, 2 yıl önce NTV yeşil ekranlarında eşi ve kayınbiraderi ile birlikte işlettiği Zeytinbağı Butik Otel'de dostlarını ağırlayıp, 'Tuncel Kurtiz ve Dostları' adlı program yapmıştı. Aynı yıl BBC'nin Hayat (Life) belgeselini de seslendirmişti. Tuncel Kurtiz'in babası Vala Kurtiz de 1951- 1952 yıllarında Edremit'te kaymakamlık yapmıştı. Tuncel Kurtiz, çocukluğunun geçtiği Kazdağları'na olan tutkusuyla tanınıyordu.

BALIKESİR'İN VERGİ REKORTMENİYDİ

Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı'nın açıkladığı 2012 yılı vergi rekortmenleri listesine  “Ramiz Dayı” tiplemesiyle bilinen ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz, 70.sıradan girmişti. 
Ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz, 111.2 bin lira vergi ödeyerek, ilimizin ünlü işadamlarını geride bırakmıştı. 
Editör: Haber Merkezi