Geleneksel Balıkesir 8.Yörük Türkmen Şöleni 13 Mayıs Pazar günü Ayvatlar Köyü şölen alanında yapılacak. 
Balıkesir Karesi Yörük Boyları Federasyonu ve Oğuz Boyları Karesi Yörük Türkmen Derneğiyle birlikte Ayvatlar Köyü’nde gerçekleştirilecek şenlikte Hasan Yılmaz ile Balıkesirli Tamer Öztoprak sahne alacak.
Karesi Yörük Boyları Federasyonu, Oğuz Boyları Karesi Turizm Kültür Derneği Başkanı Nail Keçili, “Oğuzların Kayı Boyu Karakeçili aşireti mensupları olarak amacımız, geleneksel Yörük Türkmen Şölenini Anneler Gününde icra ederek Hayme anayı anmak ve onun tarihteki rolünü günümüz gençliğine aktarmak” diye konuştu.
Oğuz Boyları Karesi Yörükleri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Nail Keçili tertip komitesi üyeleriyle  birlikte yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: “Hayme Ana önce Kayı Boyu’nun Aşiret Anası sonrada bütün Osmanlı Türklüğünün kutlu anası olarak kabul edilmiştir. Bu yıl yapılacak olan şölenimize Kazakistan’dan halk dansları ekibi, Türk devletlerinden  misafirlerimiz, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Aydın, Söke, Manisa Soma, Uşak, Kütahya, Şanlıurfa, İzmir, Bergama, Isparta ve Konya'dan Yörük akrabalarımız, Balıkesir ve ilçelerden Yörük dernekleri gelerek   bizlerle birlikte olacak.
Ayvatlar Köyü şölen alanına ulaşım için toplu taşıma merkezinden karşılıklı otobüs seferleri düzenlenecek. Ayrıca Akıncılar Mahallesi Muhtarlığı yanından ve Köylü Garajı'ndan şenliğe katılmak isteyen vatandaşların ulaşımını sağlayacağız.”

Editör: Haber Merkezi