Bu yıl 6'cısı gerçekleşen geleneksel Bigadiç Et ve Süt Festivali başladı.

Dev Türk bayrağıyla gerçekleşen ve yüzlerce insanın katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahhe oldu.

Bigadiç Belediyesi'nce Çanakkale Şehitlerimiz adına 100. Yıl Parkındra yaptırılan abidenin açılışında duygulu anlar yaşandı.

Festivalin açılış törenine eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İddis Güllüce, AK Parti Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu, ilçe protokolü, STK temsilcileriyle ile yüzlerce vatandaş katıldı. 

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'nun büyük önem verdiği ve Balıkesir'in diğer ilçelerine de örnek olabilecek "Gidip de Dönemeyenler" adı verilen Şehitler Abidesi de festival kapsamında düzenlenen törenle açıldı. 

Çanakkale savaşlarına bölgeden katılan 320 kahraman şehidin isimlerinin tek tek belirlenerek soy kütüğüne uygun şekilde levhalandırıldığı Şehitlik anıtının açılışında kimi vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. 

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, anıt projesinin hikayesini paylaştığı konuşmasında Bigadiç'in evlatlarına manevi miraslarının nesilden nesile aktarılması için uzun soluklu bir çalışma yaptıklarını ve ortaya örnek bir eser çıkmasının duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yaptığı konuşmasında, şehitlerin kanıyla bedeli ödenmiş bir coğrafyada bulunduğumuza dikkat çekti. 

"Arabistan toprağını kazarsınız 3, 5, 10 metre altından petrol çıkar. Filanca ülkenin toprağını kazarsınız altından doğal gaz çıkar, altın madeni çıkar, kömür madeni çıkar." diyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu coğrafyasını 2 metre kazın, her metrekaresinden bir şehit kemiği çıkar. Onun için bunun idraki içinde olmalıyız, bunu iyi anlamalı, iyi bilmeliyiz. Gençlerin bilmesi, bizim öğretmemiz gerekir. Bunları gençlerimize anlatamazsak, bu festivaller vesilesiyle gençlerimize bu hatırlatmaları yapamazsak honki ponki nesliyle bir yere varamayız." 

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile milletvekilleri Belgin Gökçe Uygur ve Mustafa Canbey de kısa birer konuşma yaptı. 

Bigadiç 6.Et ve Süt Festivali 6-7-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında üç gün boyunca sürecek. İşte festival etkinlikleri programı.

Et ve süt üreticilerinin de ödüllendirileceği festivalle Bigadiç, on binlerce kişiye ev sahipliği yapacak.

Editör: Haber Merkezi