ÇOCUK KÖYÜ 1 HAFTA ÜCRETSİZ 

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bugün açılışını muhteşem bir törenle gerçekleştirdiği Çocuk Köyü'nün bugünden itibaren cuma gününe kadar ücretsiz olacağını müjdeledi. 
 

AYNI ANDA 600 ÇOCUK EĞLENEBİLECEK
Uğur, projeyle ilgili şu bilgiyi verdi: 
Çocuklarımızın yazın serin, kışın sıcak bir ortamda gönüllerince eğlenebilecekleri yaşam ve eğlence alanı olarak tasarladığımız bu merkezimizde komşu illerden çocuklar aileleriyle birlikte Balıkesir’imiz de ağırlayabileceğiz ve şehrimizin cazibe merkezi olmasına önemli bir katkı sağlanacak. 600 çocuğumuz aynı anda eğlenceli vakit geçirebileceği Çocuk Köyümüzün konsept ve büyüklük olarak bir örneği sadece Amerika’da var. Bu anlamda ikincisini şehrimize inşa ettik. Bu eğlence parkının içinde elektronik hiçbir şey yok ve her şey çocuklarımızın yapısına uygun tasarlandı. Bu yüzden, Türkiye'de gerçekleştirilen ilk ve yeni bir uygulama. Çocuklar dilediğince eğlenirken yetişkinlerde çocuklarını bekleyebileceği kafeye sahip. 

Toplam 6.000 metrekareye oturan, Eğlence Kompleksimiz bünyesinde, 5000 metrekarelik kapalı alana 17 metre yüksekliğinde şişme yapı, “air dome” inşa edildi. Bu yapıda; 1 adet 1500 metrekarelik "Trambolin parkuru", 18 adet "şişme çocuk oyun grubu", 48 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde, 12 metre yüksekliğinde "Tubby Jump Kaydırağı"da, eğlence kompleksimizin bünyesinde, çocuklarımızın ve gençlerimizin kullanımında. Biz çocuklarımıza söz vermiştik. Bugün projemizi tamamlamış olarak şehrimize armağan ediyoruz. Balıkesirimize, ülkemize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.

 

Başkan Uğur konuşmasının ardından Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarını ve çocukları sahneye davet etti. 
Başkan Uğur, “Balıkesirimize, ülkemize, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Ya Allah bismillah” diyerek kurdeleyi misafirleriyle birlikte kesti. 

Çay Deresi  Reaksiyon Projesi kapsamında yapılan Çocuk Köyü, eski Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'nın bulunduğu alanda (Emniyet Müdürlüğü arkası) yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi