Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) tarafından Balıkesir'de, Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan "Direnen Filistin" temalı sergi izlenime sunuldu. Balıkesir Kent Konseyi ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde Zağnos Paşa Cami Meydanı'nda açılan sergide, 94 fotoğraf yer alıyor.

Serginin açılış kurdelesini, Milletvekilleri Mutlu Aydemir, Mustafa Canbey, Vali Yardımıcı Şükrü Kara, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı ve Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Dilek Atçeken Özer, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Cemalettin Canlı, Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Gökhan Eren, Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sinan Özer ve diğer katılımcılar kesti.


 

DÜNYANIN KALBİNİ ACITIYOR

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, açılışta yaptığı konuşmada, Filistin meselesinin tüm dünyanın kalbini acıtan bir konu olduğunu söyledi.


 

Filistin'deki olayları aktarmaya çalışan gazetecilerin büyük sıkıntı yaşadığını anlatan Canbey, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansının muhabiri de orada yaralandı. Gazetecilerin hedef olması, oralarda yaralanması da tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Orada bir zulüm var ve bu zulmün gösterilmesini istemiyorlar. O anlamda bu sergi çok önemli bir görevi ifa ediyor. Baktığımız zaman orada yaşanan saldırıların, gazetecilere yapılan saldırıların fotoğraf kareleri var. Önemli bir farkındalığı inşallah hem Balıkesir hem de Türkiye'de oluşturacak diye düşünüyorum."


 

BU SERGİ ÇOK ANLAMLI

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir de insan hakları hususunda çok duyarlı olduğunu söyleyen pek çok ülkenin Filistin konusunda sessiz kaldığını ifade etti.

Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında olacağını vurgulayan Aydemir, "Bu zulme 'Dur' demek için her zaman çalışacağız. Bugün de bu sergi gerçekten çok anlamlı. Oradaki gazetecilerin hem gördükleri şiddeti hem de şahitliklerini temsil ediyor." dedi.


 

BATI MEDYASI GÖRMEZDEN GELSE DE
B
İZ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

Medya-İş Genel Başkan Yardımcısı Dilek Atçeken Özer ise sergiyle, İsrail'in devlet gücüyle terörizm yarattığını göstermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Özer, Filistin halkına yönelik yıllardır süren ve son zamanlarda şiddetini daha da artıran saldırıların herkesin yüreğini yaktığına, Batı dünyası başta olmak üzere uluslararası medya kuruluşlarının yaşananları görmezden geldiğine dikkati çekti.

Anadolu Ajansı'nın Filistin gerçeğini tüm çıplaklığıyla dünyaya duyurmaya çalıştığını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

BGC ile KENT KONSEYİNE TEŞEKKÜR

"İsrail, görevini yapan gazetecilere saldırarak, medya kuruluşlarının binalarını bombalayarak, yaptığı zulmün dünyaya duyurulmasına engel olmaya çalışmaktadır. Biz de bu noktadan hareketle Filistin'de yaşananları, ülkemiz halkına daha çarpıcı yansıtmak amacıyla, görevinin başında saldırıya uğrayan, hayatını kaybeden meslektaşlarımız ve yıllardır kararlıkla onurlu direnişini sürdüren Filistin halkına ithafen bu sergiyi düzenledik. Balıkesir'de sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gazeteciler Cemiyeti ile Kent Konseyi'ne ev sahipliği için teşekkür ediyoruz."


 

İYİ Kİ İŞİNİ İYİ YAPAN GAZETECİLER VAR

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de AA'nın sadece Türkiye'nin değil tüm mazlumların sesini dünyaya duyurduğunu anlatarak, "Gazeteciler olmasaydı İsrail'in Filistin'de işlediği insanlık suçu belki de dünyanın birçok ülkesinde görülmeyecek ve bilinmeyecekti. Bu fotoğraflar tarihi belge olarak kalmayacaktı." ifadelerini kullandı.

Demir, "Kent Konseyi ve Gazeteciler Cemiyeti olarak; Devletimiz ve Milletimiz ile birlikte özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelelerinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, olmaya devam edeceğimizi Kuvayi Milliye şehri Balıkesir'den bugün bir kez daha yüksek sesle dile getiriyoruz.” dedi.


 

ÇOCUKLAR AĞLAMASIN, ÖLDÜRÜLMESİN

Altıeylül İlçe Belediye Başkanı Hasan Avcı ise İslam'ın sancaktarlığını Türk milletinin yaptığını belirterek, "Memleketimizle ne kadar gurur duysak azdır. İnşallah önümüzdeki günlerde bu zulümler son bulur, çocuklarımız ağlamaz ve öldürülmez." diye konuştu.

FİLİSTİN DAVASINI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

AK Parti Milletvekili Adil Çelik ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da gün içerisinde sergiyi ziyaret etti.

Susurluk'taki program sonrası Zağnos Paşa Camii yanındaki stantlarda sergilenen 94 fotoğrafı inceleyen Çelik ile Yılmaz'a, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir bilgi verdi.

Sergilenen fotoğraflardan hayli duygulanan Çelik ve Yılmaz, "Zalimleri sevindirmemek hepimizin görevidir. Filistin davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye vicdanın ve adaletin sesidir. Filistinde yaşanan insanlık vahşetini dünyaya duyuran Türk medyasına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YOĞUN KATILIM OLDU

Serginin açılışına, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Dilek Atçeken, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Cemalettin Canlı, Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Gökhan Eren, İl Kültür ve Turizm Müdür V. İlkay Karaağaç, Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sinan Özer, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi