Balıkesir Üniversitesi (BAUN) bünyesinde 2005 yılında kurulan Güzel Sanatlar Fakültesi, Çağış Kampüsündeki yeni yerine taşındı.

Daha önce şehir merkezindeki fakültenin adına da yakışan 135 yıl önce Balıkesir Lisesi olarak faaliyet göstermeye başlayan tarihi binada faaliyet yürüten fakülte, Çağış Kampüsündeki Kongre ve Kültür Merkezinin de içinde yer aldığı binada gerçekleştirilen planlama ve tadilat sürecinin ardından kampüs alanındaki binasına taşındı.

Fakülte, yeni dönemde eğitim-öğretim faaliyetlerini yeni binasında sürdürecek.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, üniversite ve kampüs imkanlarının tüm birimler için en verimli şekilde kullanılmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi. 

Göreve geldikten sonra güzel işlere imza atan ve özellikle de Tıp Fakültesi Hastanesini daha aktif hale getirerek şehir ve bölge halkına şifa dağıtan bir  kurumu dönüştüren Rektör Kuş, yeni binasına taşınma işlemi tamamlanan fakülteyle ilgili açıklamasında; “Şehir merkezinden kampüs alanına taşıdığımız Güzel Sanatlar Fakültesi, eğitim-öğretim faaliyetlerine yeni binasında devam edecektir." ifadelirini kullandı. 

Kısa sürede gerçekleştirilen çalışma ile fakültemize, eğitim ve uygulama ihtiyaçlarına uygun bir faaliyet binası tahsis etmiş olduk. Üniversitemiz ve fakültemiz için hayırlı olsun” 

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Kongre ve Kültür Merkezinin de yapısı değişmeden mevcut olanaklarıyla faaliyetlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi..

Bilindiği üzere, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin tarihi binada eğitim öğretimine devam etmesi amacıyla yoğun talepler dikkate alınmamıştı.

Karesi Belediye başkanı Dinçer Orkan'ın ısrarcı tutumu sonrasında tahliye edilen bina, Kent Müzesine dönüştürülecek.

Kuva-Milliye Müzesi de boşaltılarak buraya taşınacak. Anafatarlar Caddesi üzerindeki tarihi bina ise Karesi Belediyesine devredileceği belirtiliyor. 

Editör: Haber Merkezi