BALIKESİR'in en sakin ve doğal şehirleri arasındaki Koca Seyit'in memleketi Havran'a bu yıl ikincisi gerçekleşen Uluslararası Havran Kocaseyit Fotoğraf Festivali ve Fotomaratonu'nun sonuçları açıklandı.

Yüzlerce fotoğrafın yarıştığı fotomaratonun seçici kurulunda İbrahim Zaman, Güler Ertan, Reha Bilir, İbrahim Elman, Emrah Elmas ve İstek Solel yer aldı. 

Havran Belediyesi'nin ev sahipliğindeki Kocaseyit Fotoğraf Festivali ve Fotomaratonu 5 gün boyunca birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı.  Türkiye’nin fotoğrafta duayen isimleri bir araya geldi. Fotoğraf gösterileri ve söyleşileri gerçekleştirildi, fotoğraf sergileri açıldı.  Aynı zamanda fotoğrafa ilgi duyan gençlere sokak fotoğrafçılığı eğitimi verildi ve ödüllü Oryantiring Foto Maraton etkinliği gerçekleştirildi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ TOPÇU'NUN

2022 - 067 TFSF ONAY numarası ile “Uluslararası Yarışmalar” kategorisinde “Sakin Şehir (Cittaslow)  olma yolunda Havran” teması ile yapılan ve online (çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre fotoğraf yüklenen 2. UluslararasıHavran Kocaseyit Fotoğraf Festivali ve Fotoğraf Maratonu’na Aydın’dan katılan Yılmaz Topçu birincilik ödülünü, Cihan Kurnaz ikincilik ve üçüncülük ödülünü kazandı.  Mehmet Yener mansiyon, Yahya Engin mansiyon, Yılmaz Topçu  mansiyon alan isimler oldu. 

SERGİLEMEYE DEĞER BULUNANLAR

Bu arada, Ayşenur Özdemir, Filiz Sipahi, Gazanfer Filiz, İsmail Öztürk, Mehmet Yener, Mehmet Yavuz, Mustafa Tarık Canbay, Necla Kayan, Osman Sipahi, Rana Özdemir, Samet Akman, Serdar Kıran, Yurdagül Kaplan, Sümeyye Kayım 2 eseriyle, Yahya Engin 3 eseriyle, Yılmaz Topçu 2 eseriyle SERGİLEME aldılar.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, dereceye girleri tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi