Balıkesir'de 19 Mayıs Şenlikleri kapsamında online Halk Müziği ve Sanat Müziği yarışması başlıyor. Yarışmacılar Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezleri sosyal medya hesaplarından başvurularını yapacak.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, corona virüsü salgını nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için herkesin evlerinden dijital olarak katılabileceği kutlama programları hazırladı. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İl Müdürlüğümüz, online kanallar üzerinden birçok etkinlik gerçekleştirecek. Hayatın her alanında olduğu gibi etkinlikler de dijitalleşme ve değişimle birlikte online ortamlara taşındı.

COVİD-19 pandemisi nedeniyle evden dışarı çıkmadığımız bugünlerde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız’da kutlama ve etkinliklerimizin büyük çoğunluğu online olarak gerçekleştirilecek. İl Müdürlüğümüz 19 Mayıs şenlikleri kapsamında online Halk Müziği ve Sanat Müziği yarışması başlattı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızda yine gençlerimizle birlikte olacağız. Şenliği bu yıl evlerimizde yaşayacağız. Online Halk Müziği ve Sanat Müziği yarışması ile özel performansları dinleme imkanı bulacağız. Gençlerimize yeteneklerini tüm dünyayla paylaşma şansı tanıyan dijital bir platform bir etkinlik hazırladık. Harika hikayeler bir adımla başlar. Yetenekli gençlerimize bu adımı atma fırsatı sunuyoruz. Şimdiden tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum” dedi.

2020 yılı Balıkesir 19 Mayıs Şenlikleri Online Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Arası Ses Yarışmasına yarışmacılar Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezleri sosyal medya “Twitter, Facebook, Instagram” hesaplarından başvurularını 11 Mayıs tarihine kadar yapabilecek. Online alınacak başvuruların ardından 12 Mayıs’ta dijital ortamda gönderilen seslendirmelerin değerlendirmeleri alanında uzman kişilerden oluşturulan seçili kurul tarafından yapılacak. Yarışma sonunda dereceye girenlere (ilk üç) çeşitli ödüller verilecek. Yarışma sonuçları seçici kurul üyelerinin değerlendirip dereceye girenlerin belirlenmesinden sonra sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

Editör: Haber Merkezi