Mercan Vakfı Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Uluçınar Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği imzasını taşıyan ve sosyal medya platformlarında paylaşılan o metin şöyle:

KAMUOYUNA VE BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR
BELEDİYESİNE DUYURULUR

19 Mayıs gençlik ve spor bayramı adı altında manevi ve kültürel değerlerimizi yok etmeye yönelik yapılacak olan bu konserden Balıkesir sivil toplum kuruluşları olarak kınıyoruz.

Ebeveynlerin, ülkesine milletine ve dinine faydalı olsun diye gönderdiği gençlerimizin ve öğrencilerimizin bu gibi etkinliklerde hiçbir fayda sağlamadığı, aksine milli ve dini değerlerimizi yok etmeye yönelik olan bu gibi konserlerin gençlerimizi zehirlemekten başka amacının olmadığını önemle duyuruyoruz.

Sözde gençlerimizi eğlendirmek için gelecek olan, sanatçı adı altında küfrün hamallığını yapan ve söylediği şarkıların her biri imanımızı tehlikeye sokarken burada eğlenmekten nasıl bahsedebiliriz?

Zinanın alkolün uyuşturucunun ve her türlü pis ortamın yaşandığı böyle etkinliklerde gençlerimizi görmekten büyük hüzün duyuyoruz.

Balıkesirimizin milli ve manevi değerlerini korumak için ve gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak için böyle konserleri görmek istemiyoruz.

Bizler 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han'ın ve Zağnos Mehmet Paşa'nın torunlarıyız. Kuvayi Milliye ruhunun evlatlarıyız.

Çanakkale'de 15 yaşında şehit düşen Mehmetçik, bizler zinanın hayasızca yapıldığı, alkolün pervasızca tüketildiği ve her türlü ahlaksızlığın uluorta baş gösterdiği böyle konserlere gidelim diye şehit düşmedi.

Milli ve Manevi değerlerimizi korumak amacıyla bu tür konserleri Balıkesir'de görmek istemediğimizi Balıkesir Kardeşlik Platformu olarak tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Balıkesirimizin milli ve manevi değerlerini korumak için ve gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak için böyle konserleri görmek istemiyoruzTüm kamuoyuna saygıyla sunarız.

Mercan Vakfı Balıkesir Şubesi
Balıkesir Uluçınar Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği


 

Editör: Haber Merkezi