BANDIRMA’ya kurulması düşünülen ve yılda 
30 milyar dolarlık ihracat üssüne dönüşecek Endüstri Bölgesi, koparılan yaygara sonucu şimdilik rafa kalktı biliyorsunuz. 
Neymiş efendim, zeytinlik alanlar imara açılacakmış! Arazi nasıl bir arazi. Zeytinde verim var mı, yok mu.. Getirisi, götürüsü ne olacak?.. Hiç kimse bunu sorgulamadan “çarşı her şeye karşı” misali “istemezük” diyerek kestirip atarken çevrecilik maskesinin arkasına sığınıyor. 
Ülke menfaatine olan bir işe karşı çıkmak kimin işine gelir Allah aşkına?
★★★
Dün size Bergama olayından söz etmiştim. ‘Çevreciyiz’ diye Türkiye’yi dolaşıp dünyayı ayağa kaldıran ‘çıplak protestocuları’ hatırlatmıştım.
Altın üretimine karşıydı bu çapulcular!
1990'lı yılların başları. Bergama’da Eurogold firması siyanürlü liçi yöntemiyle altın üretimine başladığında köylüler eylemler yaptı. 
Balıkesir’de Şerafettin Arman diye Alamancı bir abimiz vardı. 
O yıllarda Almanya’daki gibi Türkiye’de de Yeşiller Partisi vardı. Merhum il başkanıydı. İki günde bir yaptığı eylemlerle Bergama’daki altının yerin altında kalmasını isterdi o da.. Haber olmak içinse her türlü absürtlüğü doğal görürdü!
O yıllarda, köylülerin mücadelesi, Türkiye'nin çevre duyarlılığı olarak  kamuoyuna yansıtılmıştı! 
★★★
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ekolünden gelen Necip Hablemitoğlu'nun araştırması, Bergama'da altın çıkarılmasına karşı olan çevrecilerin arkasında Alman gizli servisiyle bağlantılı Alman vakıflarının olduğunu ortaya çıkarmıştı.
Hablemitoğlu, “Bu açıklamaları yaptığım içim beni öldürecekler” dedikten kısa süre sonra bir suikasta kurban gidiyordu, tıpkı PKK ile FETÖ’nün ABD bağlantılarını ortaya çıkarıp maskelerini 1990'lı yıllarda düşüren Uğur Mumcu gibi. 
Bu arada, altın çıkarmasına karşı çıkan köylülerin sembolü ‘Hopdediks’ Bayram Kuzu da, yıllar sonra olayın iç yüzünü öğrenmiş ve çocuklarına Bergama'da altın çıkarılması karşıtı eylemlerden uzak durmalarını vasiyet etmişti.
★★★
Bizim Alamancı Şerafettin amca mı?
Onu hiç sormayın.
Öyle bir dönem geldi ki.. Altının çıkarılması için herkesten daha çok haykırırdı rahmetli..
★★★
Kardeşlerim; 
Oyun büyük diyoruz ya.
Aynı oyun “ona da karşıyız, buna da” denilerek oynanıyor. 
Siz siz olun bu oyunda ülkenizin cephesinde saf tutun ki kim dost, kim hain bilelim. 
Hem söyler misiniz;
Kutsal olan sadece zeytin midir?
05 Temmuz 2017