Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 10.10.2013/13.10.2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Balıkesir Tanıtım Günleri' için İl Genel Meclis Salonu’nda hazırlık toplantısı düzenlendi. 
    Vali Ahmet TURHAN’ın başkanlık yaptığı toplantıya Vali Yardımcısı Selda DURAL, Nusret ŞAHİN, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah SOYKAN,  Ticaret Odası Başkanı Fahri ERMİŞLER, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk KULA, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. 
    Vali TURHAN, “Şehrimizin folklorünü, kültürünü, üretilen ürünleri ve değerlerinin tanıtılmasına yönelik Atatürk Kültür Merkezi’ndeki organizasyon büyük önem arzetmektedir. Bu ölçekte Ankara’da yapılan ilk etkinliktir. Herkesin bu etkinliğe katkı sağlaması Balıkesir’imizin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır” dedi. 
    Toplantı konuşmaların ardından istişare biçiminde devam etti. Daha sonra ilçe kaymakamları, Belediye başkanları ve STK'ların katılımıyla ilçelerde koordinasyon toplantısının yapılması planlandı. 
Editör: Haber Merkezi