Balıkesir genelinde 45 noktadan 100 itfaiye çalışanı Karesi AVM Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu'nun da katıldığı toplantıda, İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, Balıkesir'in büyükşehir belediyesi olmasıyla ilçe ve beldelerde çalışan itfaiye personelinin aklında soru işaretleri oluştuğunu kaydetti.

Müdür Yörük, "Öncelikle Balıkesir itfaiyesinin yapısı ile ilgili bilgi vermek istiyorum. İtfaiye merkezimiz Balıkesir'de merkezi bir noktada bulunuyor. İtfaiye binamızın tek eksiği var, o da sportif faaliyetlerimizi gerçekleştireceğimiz bir bahçemizin olmayışıdır. Sürekli olarak olaylara ve yangınlara müdahale eden itfaiye erlerinin spor yaparak kendilerini hazır hissetmeleri önemlidir. İtfaiyemizin şu anda 78 personeli var. Ayrıca 9 arozöz, 2 aks aracı, 1 su altı kurtarma aracı, 1 eğitim ve 3 hizmet aracı bulunuyor" dedi. 

ATATEPE'DEN SONRA

TOKİ'YE DE MÜFREZE
Yörük, Balıkesir'in büyüyen yapısına dikkat çekerek itfaiye olarak gerçekleştirdikleri uygulamaları anlattı. Vehbi Yörük, "İtfaiyemizin merkezi bir alanda olması sebebiyle şehir içinde olan yangınlara bu sayede çok kısa sürede müdahale edebiliyoruz. Ancak köylerle beraber 338 bin kişinin yaşadığı Balıkesir her geçen gün büyüyor. Yeni bina yapıları ile birlikte yeni yerleşim alanları oluşuyor. Bu konuda ne yapabilir diye düşündük ve 2012 yılında bazı uygulamalara imza attık. Yangınlara daha kısa sürede müdahale edebilme adına ilk olarak mobil itfaiye uygulamasına gittik. Yaz aylarında ot yangınlarının sıkça görüldüğü Atatepe çamlık bölgesinde bir aracımız nöbet tutuyordu. Bunun da sonucunu kısa sürede aldık. Her yıl onlarca ot yangının çıktığı çamlık bölgesinde 2012 yılının yaz aylarında yalnızca 3 yangın oldu. Bunun üzerine ilk müfrezemizi kurma kararı aldık ve Atatepe müfrezesini kurduk. Uygulamalar sonucunda buradaki yangınlara 1 dakika gibi kısa süre içinde müdahale etmeyi başardık. Bu olumlu sonucun ardından TOKİ konutlarını da yakın olan bir alanda ikinci müfrezemizi kurma kararı aldık. Kısmet olursa haziran ayında buranın açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Balıkesir itfaiyesinin doğru işler yaptığını belirten Bursa İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, tecrübelerini itfaiyecilerle paylaştı. Tek bir itfaiye merkezi ile yangına müdahale etmenin zor olduğunu anlatan Doğan, farklı müfreze yapıları yangına müdahale hızının arttığını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi