* 19 yıl önce kurulan büyük umutlarla kurulan Balıkesirliler Birliği’nin hedefleyip de yapamadığını Ankara ve İstanbul’daki hemşehrilerimiz yaptı.  İstanbul’da önce platform adı altında buluşan, ardından dernekleşen Balıkesirliler, şimdi de tüm Balıkesir derneklerini Federasyon çatısı altında birleştirme yolunda ilk adımı atarak tavan yaptı.

  Balıkesir’de son dönemde verdiği tarhana çorbalı kahvaltılarıyla adını duyuran Balıkesirliler Birliği (BB), İstanbul ve Ankara’da şubeler açmış ancak bunlar tabela derneğinden öte gidememişti.  O şubelerin de akibeti bilinmezken İstanbul Balıkesirliler Derneği (İBD), şimdi de 15 Ocak’taki organizasyonuyla metropol ilde Balıkesir’in adından bir kez daha sözettirmeye hazırlanıyor.

BALIKESİR ve ilçeleri arasında bir türlü başarılamayan ‘ortak hareket etme kültürü’ Balıkesir dışında yaşayan hemşehrilerimiz tarafından hayata geçirildi.  İstanbul ve Ankara’daki Balıkesirliler bir araya geldikleri dernekler çatısı altında hem birbirine dayanak oldu, hem Balıkesir’den öğrenim için bu illere giden çocuklarımıza kol kanat gerip sahip çıktı.

Türkiye’nin  diğer illerinde yaşayan Balıkesirliler’i örgütleyip kaynaşmalarını sağlamak, fikir ve güç birliği oluşturarak tüm  emel ve idealler üzerine Balıkesirliliği yükseltmek misyonuyla  bundan 19 yıl önce kurulan Balıkesirliler Birliği, İstanbul ve Ankara gibi metropol illerde yaşayan Balıkesirliler’i bir araya getirebilecek adımları atmaktan uzak kalınca, bu illerdeki hemşehrilerimiz  kendi örgütlenmelerini kendileri yaptı.  

Önce Ankara’daki Balıkesirliler dernek kurdu, Sıhhiye’de kendi binalarını satın alıp Başkent’teki Balıkesirliler arasında kaynaşma ve dayanışmayı sağladı. Balıkesir ve ilçelerinden öğrenim  için Ankara’ya giden gençlerimizin kolu kanadı oldu.

Bir benzeri örgütlenme İstanbul’da yaşandı.  Sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla örgütlenen Balıkesirliler, önce platform çatısı altında çalışmalarını sürdürdü.  Balıkesir ve ilçelerinden yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı İstanbul’da işadamından sanatçısına,  bürokratından işçisine kadar her kesimden Balıkesirliler’i bir araya getirerek kaynaştıran platform geçtiğimiz yıl İstanbul Balıkesirliler Derneği adını aldı.  Ardından pek çok güzel organizasyona imza attı.

İstanbul’daki Balıkesirliler, çıtayı bir adım daha yükseltti.  İstanbul ilçelerindeki  Balıkesirlilerin kurdukları  derneklerin yönetimini bir araya getirip, Balıkesirliler Federasyonu çatısı altında toplanılması yolunda ilk adımı attı.


DEV ORGANİZAYON 15 OCAK’TA

İstanbul’da faaliyet gösteren adında Balıkesir ve ilçelerinin ismi yer alan  5 dernek  federasyon oluşumundan önce omuz omuza vererek önemli bir organizasyon için kolları sıvadı.  “Balıkesir’i Yaşamak “ adı altındaki organizasyonda  Balıkesir ve yöresinin ürünleri sergilenecek, yöre yemekleri yapılarak satışa sunulacak. Elde edilecek gelir ise, İstanbul’da okuyan Balıkesirli gençlerimizin ihtiyaçları için kullanılacak. Ekinliklik, 15 Ocak 2012 tarihinde Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’ndeki gerçekleştirilecek. 

Dernek Başkanı Salih Sağıroğlu, “Sanatçılar, ünlü konukların katılımıyla yapılacak bu etkinliğimiz bugüne kadar yaptığımız organizasyonların en büyüğü ve etkilisi olacak” dedi. Sağıroğlu,  Balıkesirli olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı  Ahmet Malatyalı, Marmara Belediyer Birliğ Genel Müdürü  İsmail Yaşar’ın da kendilerine hem destek, hem moral verdiklerini kaydetti.

BANDIRMALI DA VAR, DURSUNBEYLİ DE..

İstanbul Balıkesirliler Derneği’nin yönetiminde yer alan isimler, meslekleri ve doğum yerleri şöyle: Gülcan Odaman (Avukat) Gönen, Haluk Dikbaş (Belediye Bşk.Yrd.) Edremit, Ahmet Malatyalı (Mimar)  Gömeç, Harun Çetin (Mali Müşavir) Balıkesir, Engin Özar (Doktor) Bandırma, İsmail Yaşar ( GeneL Müdür) Manyas, Alaettin İlker (işadamı) Dursunbey,  Salih Çoban (Tekniker) Durbunbey, Nevzan Fidanoğlu (işadamı) Gönen, Sabri Savaş (Tekniker) Susurluk, İbrahim Öz (Bölge Müdürü) Dursunbey, Salih Sağıroğlu (Kamu) Bigadiç.

 

Editör: Haber Merkezi