HAVRAN'a bağlı 845 nüfuslu 550 haneli Kobaklar Köyü’nde 70 genç erkeğe karşılık 19 genç kız bulunuyor. Evlenme çağına gelen 70 erkek, köyde 19 genç kız olduğundan evlenememe korkusu yaşamaya başladı. Evlilik çağındaki oğlunu evlendirmeye karar veren ailenin elini çabuk tutması gerektiği Kobaklar köyünde, deyim yerinde ise genç kızlar, el üstünde tutuluyor. Genellikle köyden uzak başka ilçe veya beldelere gelin giden kızlar yüzünden köyün erkekleri bekar kaldıklarını söylüyor.
5 ERKEĞE BİR KIZ DÜŞÜYOR
17 yaşındaki Tanju Oktay, “Köyümüzde evlenme çağına gelmiş 70 erkek var. 20 genç kız vardı. Bugün bir tanesi gelin oldu. Kaldı 19. Genellikle köy dışına gelin giden kızlar yüzünden biz erkekler bekar kalacağız diye bir korku içindeyiz” diye konuştu. 
Köylüler ise “Köyümüzde maalesef büyük bir sorun olarak evlenecek bekar erkekler için görünürde kız az. Köyümüzde erkek sayısı fazla olunca bir dengesizlik var. Kızlar genellikle dışarı gidiyorlar” dedi. Kobaklar köyünden 20 kızdan birini alan damat Hüsamettin Ergün de “20 kız vardı birini ben aldım. Darısı diğer genç arkadaşlarımıza” dedi.
Editör: Haber Merkezi