BALIKESİR Belediyesi, engellilerin de rahatça kullanması için tasarlanan iki belediye otobüsünü hizmete sundu. Belediye Başkanı İsmail Ok, balonlarla süslenen iki belediye otobüsüyle birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi'ni ziyaret etti. Derneğin Balıkesir Şube Başkanı Orkun Dökmen tarafından karşılanan Başkan İsmail Ok, otobüslerin engelli vatandaşlarca da rahatça kullanabilmesi için tasarlandığını söyledi.

ŞİKAYETLERİ DİNLEDİ
Dernek mensuplarından belediye otobüslerine dair şikayet alan Başkan Ok, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu'ya konu ile ilgilenmesi için talimat verdi. Başkan Ok, "Sözünü ettiğiniz otobüsler özel halk otobüsleridir. Belediye olarak biz onlara yaptırımda bulunabiliyoruz. Engellilerimiz bizim için çok kıymetlidir. Şehit Ailelerine ve engellilere yapılan kötü davranışı affetmiyorum. Başkan Yardımcımız Ali Öztozlu konu ile ilgilenecek. Bu yeni otobüsler için dernek olarak bir güzergah belirleyin. Bize talepte bulunun sizin için hangi noktalar önemliyse bu otobüsleri de o noktalara yönlendirelim" dedi.

BAŞKAN DÖKMEN'DEN OTOBÜS TEŞEKKÜRÜ
Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Orkun Dökmen, şubeye kayıtlı 387 üye olduğunu ve dernek olarak özellikle tekerlekli sandalye konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Dökmen, "Bu otobüsler bizim sosyal hayatımız için faydalı olacak. Biz engelliler olarak belediyemizin bize sağladığı imkanlardan çok memnunuz. Biz de dernek olarak kimin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı varsa elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Ziyaretin sonunda engelli gençlerden oluşan bir ekip, davul ve zil gibi enstrümanlarla Belediye Başkanı İsmail Ok'un karşısına çıktı. Mehter Marşı'nı çalan engelli gençler Başkan Ok'a duygu dolu dakikalar yaşattı.

Editör: Haber Merkezi