Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen '11. Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir ayağı 11 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek. Bu yıl "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Atatürk Stadyumu'nda saat 21.00'de başlayacak. 27 ülkeden 80 öğrencinin katılacağı Balıkesir'deki organizasyon renkli gösterilere sahne olacak.

Beş kıtadaki 140 ülkeden iki bin finalist öğrencinin katılımıyla bu yıl 11'nci kez düzenlenecek olan 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir gösterimi için bütün hazırlıklar tamamlandı. Atatürk Stadyumu'nda bu yıl 4'ncü kez yapılacak olan gösteride konuk öğrenciler şarkı, şiir, halk oyunları, dil bilgisi ve genel kültür kategorilerinde hünerlerini sergileyecek. 
"YOĞUN KATILIM BEKLİYORUZ"
Türkçe Olimpiyatları Balıkesir Tertip Komitesi, Elit Asya Otel'de düzenlenen basın toplantısında etkinlik hakkında bilgi verdi. Organizasyon öncesi şehrin bir çok noktasında tanıtıcı afişler asıldığını belirten Balıkesir Mezunlar Derneği Başkanı Ali Miraç Günerli, ayrıca binlerce el ilanının dağıtıldığını söyledi. 
Vatandaşlara ve il protokolüne biletlerin dağıtıldığını ifade eden Günerli, "Merkez ve ilçelerde binlerce el ilanı, afiş, broşür ve branda dağıtıldı. Atatürk Stadı'nda yapılacak olan etkinlik için saha içine üzerinde A ve B yazılı davetiyelerle giriş yapılacak. Etkinliği tribünlerden izleyecek olan vatandaşlardan davetiye istenmeyecek. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleyen Türkçe Olimpiyatları Balıkesir gösterimine bu yıl daha fazla katılım bekliyoruz" dedi.
ANA SPONSOR TURYAĞ
Dilin insanların birbirini anlamasın ve kaynaşmasını sağlayan bir unsur olduğunu aktaran Günerli, "Türkçe Olimpiyatları Türkçemizin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür. İlimizdeki etkinlik Mezunlar Derneği tarafından Turyağ'ın ana sponsorluğunda yapılacaktır. Bu yıl yapılacak etkinliğe Moldova, Kafkasya, İsveç, Bulgaristan, Uganda, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Güney Afrika, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Sırbistan, Tacikistan, Tunus ve Kosova'dan öğrenciler katılacak" diye konuştu. 
"UNUTULMAZ BİR GECE OLACAK"
11 Haziran Salı gün öğlen saatlerinde Balıkesir'e gelecek olan konuk öğrencilerin, Değirmenboğazı mevkiinde karşılanacağını ifade eden Ali Miraç Günerli, şöyle devam etti: "Buradan araçlarla konvoy halinde şehre giriş yapılacak. Ardından vali, emniyet müdürü ve belediye başkanımız ziyaret edeceğiz. Etkinliğin sunuculuğunu bu yıl yine usta spiker Ertem Şener yapacak. Şener'e geçtiğimiz yılın şarkı kategorisinde birinci olan Tacikistanlı öğrenci Sohruh Yunusov ve Kosovalı öğrenci Elmira Kurusa eşlik edecek. 90 dakika sürecek etkinlikte konuk öğrenciler birbirinden renkli gösteri ve şarkılarla Balıkesirlilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Ayrıca 11 Haziran'da etkinlik sponsorları stadın karşısında bulunan Kuva-yi Milliye Meydanı'nda stant açacak. Ayrıca stada giremeyen vatandaşlarımız için dışarıya üç büyük ekran konulacak."
Editör: Haber Merkezi