Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında Sakatlar Derneğinde düzenlenen toplantıya katılan Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan, "Amacımız kocaman bir gönüllülük havuzu oluşturmak. Bu havuzda olmanız tabii ki bizleri de ayrıca mutlu etti." Toplumda 'gönüllülük' kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım toplantıları devam ediyor.Balıkesir Sakatlar Derneği'nde dün düzenlenen toplantıya katılan Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan engelli öğrencilerden oluşturulan Mehter Takımı'nın konseriyle karşılandı.

"BİZE HERKES GİBİ DAVRANIN"
Toplantının açış konuşmasını yapan Sakatlar Derneği ikinci başkanı Zeki Uslu, toplumun engelliyi hala işe yaramaz, yardıma muhtaç, kendilerine yük olarak gördüğüne değinerek, "Engellinin toplumdan ve bireyden beklentisi ne küçümsenmek, ne ötekileştirilmek gereğinden fazla abartılıp şişirilip hayal kırıklığına uğratılmaktır. Engelli kendisine herkes gibi davranılmasını beklemektedir. Öte yandan erişilebilirlik konusunda engellilere imkanlar sağlanmalı fiziki alanlarda erişilebilirliliği sağlanılmalıdır."

"BİR YANIMIZ EKSİK"
Gönül elçiliği projesinde kendilerinin de olduğunu ifade eden Uslu, "İnsana yapılacak her iyilikte bizde yarışırız. Evet bir yanımız eksik, içimiz biraz buruk, ama dağ gibi bir yüreğe sahibiz. Ve kalbimizde herkese yer var. Dernek olarak bu proje bizi heyecanlandırmıştır. Bizde bu toplumun bir ferdiyiz o halde bizde gerek bireysel gerekse kurumsal bir gönül elçisi olmaya hazırız. Hep yardım alan, yardım bekleyen değil bir çocuğun elinden tutan, bir yaşlının elini öpen, bir dertlinin derdini paylaşan olmak istiyoruz. Gönüllerde engel olmaz" dedi.Balıkesir Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, Türk halkının hayırsever bir toplum olduğuna değinerek, "Programın amacının toplumdaki hayırseverlik duygularının yeşertilmesi ve insanın kendisi dışında diğer insanlar içinde bir şeyler yapıyor muyuz sorusunu her kes kendine sormalı" diye konuştu.

"EMİNE HANIM'IN EMANETİ"
Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan, dernek üyeleri ve ailelerine yönelik yaptığı konuşmada aldığı eğitimden dolayı sosyal hizmet kuruluşlarının kendisi için özel bir yere sahip olduğuna değinerek, "Geldiğimiz ilde de yaptığımız sosyal faaliyetler çok güzeldi, ama Gönül Elçileri projesi sayın Başbakanımızın eşinin bizlere bir emaneti oldu, bundan dolayı da mutluluk duyuyorum. Balıkesir'deki çalışmalar gerçekten çok güzel ilerliyor. Balıkesir'in nüfusuyla kıyaslandığında ikinci sıralara kadar yükseldik. Gerçekten çok güzel toplantılarımız oluyor, bugünde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

"ENGELLİ OLMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU YAŞADIM"
Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı toplantılara ara verdiğini hatırlatan Nuran Turhan, "Kolumda rahatsızlık oldu, bir aparatla dolaşıyorum. Engellinin ne olduğunu o zaman gördüm. Yüzünüzü yıkayamamanın, su içememenin, yemeğinizi yiyememenin, çocuğunuza dokunamamanın ne olduğunu gördüm. İnşallah tedavim sürüyor ve normale dönecek" diye konuştu.

"KAHRAMANLAR ORDUSU"
Engelli çocukların Türk milletinin çocukları olduğunun altını çizen Turhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Devletimizin çocukları, sayın Başbakanımızın çocukları, benim çocuklarım, Fatma Şahin hanımefendinin çocukları. Son dönemlerde bu yöne dönük çok güzel faaliyetler oldu. Özellikle büyükşehirlerde sokağa çıktığımızda engelli çocuklarımızı, yaşlılarımızı dilenirken görürdük, çok şükür artık bunlara rastlamıyoruz. Şu anda önümüzde bir kahramanlar ordusu duruyor. Annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz. Yavrularımıza ne yaparız diye soruyor. İnşallah hep birlikte çok güzel şeyler yapacağız."

"SORUNLARA ÇARE OLACAĞIZ"
Gönül Elçileri projesinin yapılan çalışmalar için yeni bir sayfa başlattığını belirten Nuran Turhan, "Biz zaten ilgileniyoruz. Zaten sizin kapınızı çalıp merhaba diyecektik, çocuklarınızı tanıma imkanı bulacaktık. Gönül Elçileri projesiyle bu aşama biraz daha hızlandırıldı. Bu projeyle annelerimizin, babalarımızın sorunlarına çare olmaya çalışacağız.

GÖNÜLLÜLÜK HAVUZU
Amacımız, kocaman bir gönüllülük havuzu oluşturmak. Bu havuzda olmanız tabii ki bizleri de ayrıca mutlu etti. Hepinize çok teşekkür ediyorum, her zaman yanınızda olacağız. Bunu bilmenizi istiyorum ve yaptığınız faaliyetleri de gönülden destekliyorum. Bu projeyle gönüllülük havuzumuz dolduktan sonra engelli kardeşlerimizle o kadar çok çalışmak isteyen var ki; öğretmenlerimiz, üniversiteli kardeşlerimiz oldu ki bunlardan da faydalanacağımızı düşünüyorum" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZ MODEL OLACAK"
Engelliler üzerine çalışılıp projeler üretildiğini ifade eden Turhan sözlerini şöyle tamamladı:"Engelli kardeşlerimizin anneleri, babaları, kardeşleri ile de çalışmamız gerek. Onlarında kendilerine zaman ayırmaları, bir araya gelmeleri, aynı duyguları paylaşmaları, kucaklaşmaları gerekiyor. İnşallah dernek üyeleriyle bir arada toplandığımızda bunları da konuşacağız. Sizlerle model bir çalışma yapacağımızı düşünüyorum. Diğer illere model olacak çok güzel çalışmalara imza atacağız."Konuşmasının ardından dernek üyeleri ve toplantıya katılan vatandaşların sorunlarını dinleyerek, sohbet eden Nuran Turhan, kendisine iletilen sorunlarla ilgili elinden gelen her türlü yardımı yapacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi