Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kaç tane kardeş şehri var bilmiyorum. Ama bunların başında ABD’nin Maryland kenti, Hollanda’nın Rotterdam kenti geliyor. Kardeş kent hasebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında bir heyet geçtiğimiz aylarda ABD’ye gitmiş, Maryland Eyalet Meclisinde konuk edilmişti. Geçtiğimiz günlerde de Türk-Hollanda ilişkilerinin başlamasının 400 ncü yıldönümü nedeniyle Hollanda’dan yola çıkan tarihi yelkenli konseptindeki Stad Amsterdam gemisi İstanbul’a geldi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da geminin şeref salonunda ağırlandı.Büyük kentlerle kardeşlik olsun elbette.Ama ya küçük kentlerle, ilçelerle, hatta bir köyle kardeşlik olabilir mi?İşte size bir fırsat.Türkiye’de “Kocaeli” adını taşıyan bir köy bulunuyor.Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Kocaeli Köyü…Çok eski bir köy; birkaç yüzyıllık geçmişe sahip.Tarım ve hayvancılık yapılıyor.Kocaeli köyünün İvrindi’ye uzaklığı6 kilometre, Balıkesir il merkezine uzaklığı44 kilometre.Nüfusu yaklaşık 700 kişi…Sağlık Evi, PTT Acenteliği, su şebekesi ve kanalizasyonu mevcut.İlköğretim okulunun ilkokul kısmında eğitim veriliyor, ortaokul kısmı ise taşımalı olarak İvrindi’ye gidiyor.
İzmitli bisiklet tutkunu, araştırmacı genç Baki Berk Kayalar, Kocaeli köyüne kadar bisikletiyle gitmiş. Çektiği fotoğrafları dün gazeteye getirdi. Baki, Kocaeli köyüne Kocaeli’den “Kocaeli” yazılı banklar, çöp konteynerleri ve benzeri yardımlar yapılabileceğini söylüyor.
Balıkesir’deki Kocaeli Köyü her kimin ilgisini çeker de sıcak ilişkiler kurulursa, farklı bir köprü olacağını düşünüyorum. Baki Berk Kayalar’a da duyarlılığı için teşekkür ediyorum. 
Editör: Haber Merkezi