Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Avukat P. Mutlu Aydemir, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan geleceğimizdir” dedi.

Aydemir, “Yaşlılarımız sosyal yapı için bir zenginliktir, yaşamın doğal süreci olan yaşlılıkta önemli olan sağlıklı yaşlanma ,aktif ve kaliteli bir yaşamdır. Bakıma ihtiyacı olsun ya da olmasın tüm yaşlılarımız insan onuruna yakışır bir hayata sahiptir.

Hayatın çok özel bir dönemi olan yaşlılık her insan için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamız sağlayan geleceğimizdir” diye konuştu.

"SORUMLULUK DEĞİL, VEFA BORCUDUR"

Dünya nüfusunun her geçen yıl daha da hızlı bir şekilde yaşlandığını belirten Mutlu Aydemir, açıklamasında “Türkiye , tarihi boyunca yaşlıların korunmasına önem veren bir ülke olmuş, kültürümüzdeki sevgi ve merhamet duyguları bunu aile davranışı haline getirmiş, öteden beri ataya saygı duyulmuş ve korunmuştur .Yaşlılarımıza olan bu yaklaşım sorumluluk değil vefa borcudur. Yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, ekonomik durumlarını iyileştirmek ve kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamak,devletimizin öncelikleri arasındadır.Hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürmektedir. Devletimizin sağladığı imkanlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi