Balıkesirli imam Mehmet Kahraman, duvarına ayet astığı Bursa’nın İnegöl İlçesi’ndeki bir pastanede hafıze Şule Alan’a evlilik teklif etti. Hafıze Şule Alan, diz çökerek bir buket çiçek veren imam Kahraman’ın evlenme teklifini kabul etti.

Kepsut'a bağlı Büyükkatrancı Köyü’nün imamı 27 yaşındaki Mehmet Kahraman, yine Balıkesir’deki Kuran Kursu’nda görevli hafıze 23 yaşındaki Şule Alan’a sürpriz hazırlayıp evlenme teklifinde bulundu. Bunun için izne geldiği memleketi İnegöl’de hazırlık yapan Mehmet Kahraman bir pastanenin ikinci katındaki masayı güllerle kalp şeklinde süsledikten sonra duvarlara "Ey Rabbimiz, eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle (Furkan Suresi 74)’ ve ’Sizden bekar olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir (Nur Suresi 32.Ayet)’ ayetlerini astırdı.
Pastaneye davet ettiği hafıze Şule Alan içeriye girdiği anda Mehmet Karaman’ın hazırlamış olduğu sürprizle karşılaştı ve duygu dolu anlar yaşadı. İmam Mehmet Kahraman dizlerinin üzerine çökerek elindeki buketi hafıze Şule Alan’a uzattı ve "Benimle evlenir misin?" dedi. Hafıze Şule Alan da teklifi kabul etti. Mehmet Kahraman ve Şule Alan’ın önümüzdeki günlerde düğün yapacakları belirtildi.
Editör: Haber Merkezi