Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün 166'ncı yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Tapu Müdürü Atilla Eren, 2012 yılında 24 bin 123 tapu işlemi yapıldığına dikkat çekerek, bu işlemlerden bir 925 bin 618 lira döner sermaye ücreti elde edildiğini, Balıkesir genelinde 66 milyon 2 bin 488 lira tapu harcı tahsil edildiğini ifade etti.

Balıkesir Tapu Kadastro Müdürlüğü 166'ncı yıl etkinlikleri dün Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Vali Ahmet Turhan'ı ziyaret eden heyet daha sonra 166'ncı yıl kutlama yemeğinde bir araya geldi. Türkiye'nin köklü kuruluşu Tapu ve Kadastro teşkilatının 166. yıl kutlamalarında yönetim ve personeli ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Turhan, "Kurumumuz her geçen gün hizmetlerin kalitesini arttırma hususunda gerekli değişim içerisinde, inşallah vatandaşlarımıza özellikle tapu işlemlerinde daha hızlı şekilde hizmet sunma gayreti çabası içerisinde olacağız, ve inşallah da vatandaş memnuniyetini yüzde yüze çıkartacağız" dedi.

HİZMET KALİTESİ ISO ONAYLI

Balıkesir Tapu Müdürü Atilla Eren, 1. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü ve 2. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa 4. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Valilik hizmet binası zemin katta Balıkesir Tapu Sicil Müdürlüğü olarak hizmet vermekte iken, 10 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren 6083 sayılı teşkilat kanunumuz ile birleştirilerek Balıkesir Tapu Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başladık.

Hizmet binasının yetersiz olması nedeniyle Özmerkez 4. katta  kiralanan yerde 23 Mayıs 2011 tarihinden itibaren hizmet verdiklerini hatırlatan Eren, kurumun 2012 yılında ISO 9001 : 2008 Kalite Belgesi aldığını söyledi.

HAZİNEYE İKİ MİLYON LİRA

2012 yılında 24 bin 123 tapu işlemi yapıldığının belirten Tapu Müdürü Atilla Eren, bu işlemlerden bir milyon 925 bin 618 lira döner sermaye başvuru ücreti elde edildiğini, ayrıca Balıkesir ili genelinde 66 milyon 2 bin 488 lira tapu harcı tahsil edildiğini kaydetti.

Talebe bağlı işlem başvurularının öğle saatlerine kadar alınıp aynı gün bitirilmeye çalışıldığını ifade eden Atilla Eren, "Tarafların birlikte müracaatı halinde ülkemizin herhangi bir yerindeki taşınmazlarını intikal, satış, pay temliki, hibe, ipotek, trampa, taksim-ölünceye kadar bakma akti işlemlerini yapabildikleri gibi yine malikin talebi ile kayıt ve tapu suretlerini alabilmektedirler.

ELEKTRONİK RANDEVU

Kurumda elektronik randevu sisteminin bulunduğunu ve dileyen vatandaşların www.tkgm.gov.tr internet adresi üzerinden aldıkları online randevuyla işlemlerini belirtilen saatte yapabileceklerini dile getiren Eren, "Ayrıca dairemize gelen vatandaşlar danışma birimimizce karşılanmakta ve sıramatikten verilen sıra numarasıyla işlemler sıralarına göre alınmaktadır. Vatandaşlarla iletişim cep telefonlarına gönderilen mesajlarla sağlanmaktadır" diye konuştu

KURUM İKİYE AYRILACAK

Müdürlüğün 12 Aralık 2012 tarihinde yayımlanan 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile Balıkesir'in büyükşehir olması nedeniyle kurumda değişiklikler olacağını belirten Tapu Müdürü Atilla Eren, "Merkezde Altıeylül ile Karesi adlarında iki ilçe oluşması dolayısıyla kurum kapanarak, iki müdürlüğe dönüşecek. Bunun hazırlıklarına başladık" dedi. 

Editör: Haber Merkezi