BALIKESİRLİ Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) üyeleri Avrupa Birliği Bakanlığı Koordinasyonunda Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi (BAL-PKM) tarafından yürütülen "AB Treni Balıkesir'den Geçiyor" projesi kapsamında bilgiler aldı.
TÜMSİAD’ın her hafta Cumartesi günleri Eski Kuyumcular Mahallesi’ndeki Çatı Kafe’de gerçekleştirdiği toplantıya bu kez Balıkesir Valiliği Avrupa Birliği Ofisi Koordinatörü Mustafa Karaduman konuk oldu. İşadamlarının toplantısına uzman Fatih Sağay’da katıldı.
Karaduman, "Balıkesir'de Avrupa Birliği Çalışmaları" özel programı ile Avrupa Birliğine uyum sürecinde gerçekleştirilen faaliyetleri işadamlarını anlattı. Program kapsamında Balıkesir Valiliği Avrupa Birliği Ofisinin amaçları, Avrupa Birliğinin yapısı ve oluşumunu anlatan Karaduman   Balıkesir Valiliğin "AB Treni Balıkesir'den Geçiyor" projesinin faaliyetleri ve Balıkesir'e olan katkıları hakkında bilgiler verdi.
Karaduman, “Avrupa Birliğine katılım sürecinde Balıkesir’e ve Balıkesirli olarak Türkiye’ye sürdürülebilir katkı için varız” dedi.
"CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİK"
AB sürecinin sadece siyasal değil, ekonomik açısından da ülkeye önemli kazanımlar sağladığına dikkati çeken Karaduman, “AB üyeliğine adaylığımızla birlikte daha istikrarlı bir ülke görünümüne kazanan Türkiye’nin yabancı yatırımcılar içinde cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, yıllık yabancı sermaye akışı son on yılda 20 kat arttığına dikkat çekti. Yapılan yeni yatırımlarla birçok vatandaşımıza iş imkanı sağlandığını ifade etti.
Ofis Koordinatörü Karaduman sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın AB konularında ilk dayanışma noktası olan İl AB koordinasyon merkezimiz AB fonları ve mali kaynaklarının daha etkin kullanılması amacıyla proje hazırlayan kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kurulmuşlar ve kişilere proje hazırlama konusunda teknik destek sağlıyor. Uyum ile ilgili yürütülen reformları ve mevzuat düzenlemelerini izliyor ve değerlendiriyor. AB fon ve mali kaynaklarından azami ölçüde yararlanılması amacıyla proje çalışmalarını teşvik ediyoruz. Katılım sürecinde yerelde AB ile ilgili çalışmaların daha etkin yürütülmesini sağlıyoruz.”
Editör: Haber Merkezi