Uzun yıllar parlamento muhabiri olarak görev yapan, daha sonra siyasete atılarak aktif gazeteciliğe nokta koyan Sadullah Özcan, www.balikesirim.net ve Milat Gazetesi'nde, Ankara kulislerinden derlediği yazılarıyla okuyucularının karşısına çıkacak.
İşte Sadullah Özcan'ın 'Ankara Koridorları' adlı köşesindeki ilk yazısı:
YENİ SEÇİLEN VEKİLLER ARTIK İNANMAYA BAŞLADI
Seçimlerin üzerinden 2 ay geçti. Mecliste Başkan, Başkanvekilleri, kâtip üyeler, idare amirleri, grup yönetimleri, ihtisas komisyonları belirlendi. Hükümet kuruldu, güvenoyu alındı. Fakat yeni seçilen vekiller bir türlü 7 Haziran sonrası oluşan siyasi belirsizliğin etkisini atamadı üzerinden.
Bunda bölgelerindeki teşekkür ziyaretleri ve Meclis arasında mekik dokuaları da etkili oldu. Ankara’da ise kamu misafirhanelerini mesken tuttular. O nedenle kendilerini hep misafir hissettiler.
Fakat geçen hafta geçici bütçe görüşmeleri ile birlikte Mecliste 2019’a kadar kalıcı olduklarına inanmaya başladılar. O nedenle seçildikleri günden bu yana ilk defa Ankara’da kalarak kiralık ev aramaya başladılar.

***
YENİ VEKİLLERİN KİRALIK EV KRİTERLERİ:
1-Öncelikle çocukların okullarına yakın olacak
2- Meclis’e yakın olacak. O nedenle, Dikmen, Öveçler, Balgat, Çukurambar bölgeleri revaçta.
3-Ailenin genişliğine göre 3+1 veya 4+1 olacak,
4-Mümkünse yeni bina olacak
5-Kirası çok yüksek olmayacak 1500-2500 TL’yi çok geçmeyecek.

***

MİLLETİN NABZINI TUTMA KRİTERLERİ

Bilindiği gibi 1 Kasım’da yapılan Milletvekili Genel Seçimlerini tahmin etmede araştırma firmaları, aydınlar ve entelektüel kesimler çok büyük yanılgıya düştüler.
Bu seçimler gösterdi ki Türkiye’de entelektüel kesimlerlerin toplumu okumaktan uzak ve vatandaşla arasında ciddi bir iletişimsizlik bulunuyor. Bu kopukluğun nereden kaynaklandığı aslında çok önemlidir.
Görülen o ki entelektüel dünya içine kapanmış, toplumu gözlemlemekten çok uzak kalıyor. O nedenle toplumun ezber bozacağını sezemediler. 1 Kasım sonrası şaşkınlıklarının nedeni de aslında bu.

***

TOPLUMDAKİ DEĞİŞİMİ OKUMAK İÇİN 3 ÖNEMLİ İŞARET

Toplumun nabzını doğru tutabilmek ve değişimleri doğru okuyabilmek için 3 önemli işaret bulunmaktadır. Birincisi siyasi değişimleri ve siyasi iktidarın gidişatını esnafın tavrından öğreneceksiniz. İkincisi reel ekonominin gidişatını yollardaki kamyon ve tır yoğunluğundan gözlemleyeceksiniz. Üçüncüsü işsizliğin şiddetini çevrenizdeki insanların iş beğenme durumundan anlayacaksınız.
 ‘Bu işaret ve göstergelere göre sizce durum ne, diyeceksiniz?
Öyleyse gözlemleri aktarayım:
-Siyasi istikrar ve gidişatla ilgili göstergem, Cevizlidere Caddesindeki Mavi Mandıranın sahibi Abdurrahman Hacıömeroğlu. Dostumuz, gündüz Trabzon bölgesinden getirdiği ürünleri Ankara’nın dört bir tarafına dağıtır. Yani gün içinde 10’larca farklı insanla temastadır.
Ara sıra gider sohbet ederiz. 1 Kasım seçimlerine daha 1,5 ay varken peşin peşin söyledi;‘Aha buraya yazıyorum AK Parti % 47,3’den aşağı oy almayacak’.  Herkes farklı konuşurken onun dediği çıktı. Şimdi girdiği iddia da kazandığı takım elbiselerini almak için uğraşıyor.
Geçen günü yine uğradım yanına.  ‘Nasıl gidiyor işler?’ diye sordum. ‘Çok iyi gidiyor. Problem yok’ dedi. Fakat yeni bir iddiada da bulundu. Onu daha sonra yazarım. Şimdi erken.
-Reel ekonomideki hareketliğin göstergesi olan yollarda durum kendim gözlemim. Geçen haftalarda Ankara-İnegöl-Yenişehir-İznik-Mekece-Sakarya-Düzce-Bolu-Ankara hattında bir yuvarlak çizdim.
Yollar özel araçtan çok kamyon ve tır ile doluydu. 20 yıldır özel arabamla bu yollardayım. Aralık ayında kamyon ve tır bakımından bu kadar yoğunluğu pek görmedim. Yani anlayacağınız reel ekonomide hareketlilik iyi.
-Diğer taraftan işsizlik göstergeleri ekonomik sıkıntının olmadığını teyit eder mahiyette. Nereden biliyorsunuz diye soracaksınız?  Şahsımın daha yeni yaptığı araştırma sonucunun dumanı tütüyor. Bu araştırma verilerine göre vatandaşın en önemli sorunları arasında işsizlik yok.
Editör: Haber Merkezi