Sembol Medya Grubu Başkanı Semih Bolluk, dört yeril yayın kuruluşunun tek çatı altında buluşmasını gazetelerde yer alan başyazısında şöyle duyurdu:

"Balıkesir, Türkiye’nin bakışlarını üzerine çeken bir cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Oda seçimleriyle başlayan değişim süreci ve yerel seçimlerin ardından oluşan sinerjiyle Balıkesir kabuğunu kırıyor.
Fakat Balıkesir medyası bu gelişime yeterince ayak uyduramadı.
Maalesef medyamız ekonomik sorunlar ve nitelikli iş gücü eksikliğinden dolayı resmi ilana dayalı olarak yaşamını sürdüren ve şehrin sosyal sorunlarına neşter vurmaktan çok uzak bir görüntü çiziyor.
Oysa bir şehrin büyüklüğü ve gücünü gösteren en önemli endekslerden biri de o şehrin medyasının gücüdür.
İşte Sembol Medya Gurubu’nun çatısı altına alınan dört değerli gazete YENİSÖZ, EKSPRES, MARMARA BÖLGE ve YENİ GAZETEM’in 1 Nisan 2016’dan itibaren misyonu; şehre katma değer kazandıran oluşumları cesaretlendirip desteklemek, başkent ve tüm Türkiye’de Balıkesir’in sesinin daha gür çıkmasını sağlamak ve tabi en önemlisi, şehre zarar veren ve önünü tıkamaya çalışanlarla mücadele etmek.
Kim Balıkesir’i büyütmek için mücadele ediyorsa sonuna kadar yanındayız ve en büyük destekçisiyiz. Kim ki Balıkesir’in önünü tıkıyor, işgal ettikleri koltukları kendi menfaatleri için kullanıyorsa; makamına, mevkisine, gücüne bakmaksızın karşısında dimdik duracağız. Tıpkı bugüne kadar durduğumuz gibi…
Biz gazeteciyiz, işimizi severek yapıyoruz ve biliyoruz ki başarılıyız. Çünkü referansımız; YENİSÖZ. Tarihte ilk kez Balıkesir’de 4 gazete tek çatı altında yayın yapacak. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İyi bir takım olarak çok çalışarak, Büyükşehirlerdeki medya sinerjisini Balıkesir’e ve tüm bölgeye aşılayacağız.
Bizi izlemeye devam edin…"
Editör: Haber Merkezi