DEMİR: SORUNLARI GÜÇ BİRLİĞİ İLE AŞARIZ
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, konuşmasında, 10 Ocak'ın gazateciler için özel birg ün olduğunu dile getirerek, camiaya destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Kahvaltı organizasyonunda kendilerini yalnız bırakmayan protokol üyelerine de minnettar olduklarını söyleyen Başkan Ramazan Demir, mesleki zorlukların güç birliği ile aşılabileceğini vurguladı.
Gazetecilerin mevcut haklarının 56 yıl öncesinden iyi olmadığına değinen Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde camianın beklentilerini şöyle dile getirdi: 

"Kendilerinden çok şey istenen ve beklenen meslektaşlarımız daha fazlasını hakediyor. 
Bunu 15 Temmuz'da 79 milyon insanımıza gösterdik diye düşüyorum. 
Medya da ilk andan itibaren hiçbir tereddüt göstermeden demokrasinin yanında durdu. Meşru ve seçilmiş hükümetin, milli iradenin yanında durdu. 
Millet cesaretle, imanla, inançla tankların karşısına çıktı.  O gece tek bizler değil, herkes Türk medyasıyla iftihar etti. 
15 Temmuz'da milletiyle bir olup tarihi destanın yazılmasına öncülük eden gazeteciler, ülkenin maruz kaldığı darbe dönemlerinde kısıtlanan haklarını,  önlenmesine katkı koydukları darbeyle geri almayı analarının ak sütü gibi hak ediyor."


BASIN ÖNEMLİ BİR GÖREV İFA EDİYOR
Balıkesir basının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise, "Basın halkın haber alma özgürlüğünün gerçekleşmesi adına önemli görev ifa eden kurumlarımızdan birisidir. Gazetecilerimizin daha iyi çalışma koşullarında görevlerini yapması dileğimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak yerel medya ile gazetecilere her türlü desteği ve kolaylığı yasalar çerçevesinde sağlamaya çalışıyoruz. Bunu devam ettireceğiz. Balıkesir'in hak ettiği noktaya taşımakta herkese olduğu gibi gazetecilere daha çokihtiyacımız var"dedi.

DUYARLI, ÖZVERİLİ, SORUMLU GÖREV ANLAYIŞI
Vali Ersin Yazıcı da burada yaptığı konuşmada, "İlimizde ve bölgemizde duyarlı, sorumlu ve özverili şekilde görevini yerine getiren değerli basın mensupları nezdinde tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Bu vesile ile hayatını kaybeden basın mensuplarını rahmetle anıyorum." dedi.
ŞEHRİMİZİN KALKINMASINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ
Vali Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti;
"İlimizde görev yapan basın mensuplarının da sorumluluk bilinciyle, zor koşullarda, özveriyle yaptıkları çalışmaları takdirle karşılıyor, ilimizin her alanda tanıtılmasına, gelişmesine ve potansiyelinin ortaya çıkarılmasına büyük katkı sağladığına inanıyorum. Balıkesir'imizin ülkemizde her alanda üst sıralarda yer alması yönünde ortaya koyduğumuz projelerimizde bizlerle birlikte hareket eden Balıkesir basınının yansız, ilkeli, açık ve hür yayın anlayışını benimsemesi ve bundan taviz vermemesi takdire şayandır. Bu konuda üzerlerine büyük görevler düşen basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Halkın ortak sesini doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla dile getirip, kamuoyunun beklentilerini yansıtmak suretiyle çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayan basın mensuplarıyla, el ele vererek hep birlikte ilimiz için en iyi hizmetleri vermeye devam edeceğiz.  İnşallah hep birlikte el ele vererek şehrimizin kalkınmasında önemli adımlar atacağız. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyor, İlimizde görev yapan tüm basın çalışanlarının bu önemli gününü bir kez daha yürekten kutluyorum."dedi.
Vali ile Belediye Başkanı kahvaltı sonrası, "Çalışan Gazetecileri" ilimizi de etkisi altına alan kar yağışının getirdiği olumsuzlukların son durumu hakkında bilgilendirdi.
Editör: Haber Merkezi