Milletvekili adaylığı dönemindeki çalışmaları sırasında vatandaşlarla kurduğu ilişkiler iz bırakması nedeniyle"Balıkesir'in Canbey'i" olarak bilinen gazeteci Mustafa Canbey, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) yönetim kuruluna seçildi. Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı ve ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Sekreteri olan Balıkesirli gazeteci Canbey'in, TYB yönetimine seçilmesi memnuniyetle karşılandı.


"Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi 12. Olağan Kongresi" gerçekleştirildi.  TYB İstanbul Şube Başkanlığına Mahmut Bıyıklı seçildi. Kızlarağası Medreresi'nde yapılan kongrede, oyların tamamını alarak TYB İstanbul Şube Başkanlığına seçilen Mahmut Bıyıklı, yaptığı açıklamada sivil toplumun öneminin her geçen gün arttığını belirterek, "Türkiye Yazarlar Birliği, sivil toplum nezdinde özgün bir yerde duruyor. Bizim tek derdimiz kültür ve medeniyettir" dedi.



Bıyıklı: "Biz kültür ve medeniyetle o hendekleri kapatacağız" Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da son zamanlarda vuku bulan gelişmelerden bahseden Bıyıklı, şunları söyledi: "Diyarbakır'ın Sur ilçesinden bizi bir genç çağırdığında gerekirse o hendeklerin üzerinde konuşmak üzere gideceğiz. Gidiyoruz da. Siirt'te patlamaların arasında bunu yaptık nitekim. O hendekler neden açıldı? O hendekler, biz oraya kültürle, medeniyetle gimediğimiz için açıldı. Biz kültür ve medeniyetle o hendekleri kapatacağız."



Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı ve ÖNDER Genel Sekreteri Balıkesirli gazeteci Mustafa Canbey, yönetime seçildiği genel kurulda Türkiye Yazarlar Birliği üyelerine hitap etti.  
Bıyıklı, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin son yıllarda özgün ve özel etkinliklerle Türkiye'nin gündemini belirlemeye devam edeceğini aktardı. "Kattığınız her birikim tüm topraklara serpilmiş olacaktır" Bıyıklı, Türkiye'nin gelecekteki kültür, sanat ve eğitim meselelerinde izleyeceği yolu bu kurulla verdiğini aktararak, sözlerine şöyle devam etti: "Bizleri destekleyen ve seçime katılan değerli üyelerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah sonraki aylarda TYB İstanbul Şubesi'nin nitelikli, kimlikli çalışmalarına bütün dostlar şahit olacak. Alacağımız destekle çok güzel çalışmalara imza atacağız. Buraya kattığınız her birikim tüm topraklara serpilmiş olacaktır. Bu topraklar inşallah kalemle yeniden kurulacak. Coğrafyamız kalemle yeniden dirilecek." Toplumun ve özellikle gençliğin TYB İstanbul Şubesi'nin ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Bir anne gelip evladını bize emanet edebiliyor. Bu bizim için büyük bir sorumluluk. Başka illerden İstanbul'a üniversite okumaya gelen çocukları, aileleri yine TYB'ye emanet ediyorlar. Türkiye Yazarlar Birliği olarak biz bu yükü seve seve omuzlanıyoruz" ifadelerini kullandı.
İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi 12. Olağan Genel Kurul Yönetim Kurulu Üyeliklerine Mahmut Bıyıklı, Hüseyin Akın, Bünyamin Yılmaz, Mustafa Canbey, İsmail Halis, Demirhan Kadıoğlu, Muzaffer Doğan, Beyhan Demirci ve Davut Akgül seçildi
Editör: Haber Merkezi