Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, "Balıkesir Basını Güney Marmara Buluşması"nda memleketinin gazetecileriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Gazeteciler Cemiyeti'nin şükran şildi sunduğu buluşmada Canbey,  Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin organize ettiği programda gazeteci meslektaşlarıyla bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu belirterek, hep birlikte Balıkesir'e hizmet etmek istedilerini söyledi.
BALIKESİR'İN GAZETELERİ DAHA NİTELİKLİ  OLMALI
Kendisinin de Balıkesirli olduğunu ve burada doğup büyüyen biri olarak medya ile ilgili bir kurumda yönetici olarak her zaman Balıkesir basınına destek vermeye, hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi. Balıkesir basınının; yerel gazetelerinin daha iyi yerlerde olması gerektiğini ifade eden Cabey, daha nitelikli gazetelerin yayınlanmasını arzu ettilerini dile getirdi.
GAZETECİLER ÖZGÜR BİÇİMDE YAZABİLMELİ
Genel Müdür Yadımcısı Canbey, Balıkesir'in dört bir yanından gazetecilerin katıldığı dayanışma gecesindeki konuşmasında "Siz bölge gazeteciler olarak Balıkesir'in sesini  duyurmaya çalışıyorsunuz. Zor şartlarda görev yapıyorsunuz.Gazetecilerin özgür biçimde yazabilmeleri; halkın, kamunun sorunlarını özgür bir şekilde dile getirebilmeleri gerekiyor. Meslektaşlarımızın Balıkesir'e güç vermeye devam edeceğine inanıyorum. Biz Basın İlan Kurumu olarak resmi ilan ve reklamlar aracılığı ile gazetelere destek sağlıyoruz" 
BASINIMIZA DESTEK OLMAYA DEVAM
Basın İlan Kurumu ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle Balıkesir'de Kamu Hastaneleri Birlikleri'nin ilanlarının ilçelerde de yayınlanması için çalışma yaptıklarını anımsatan Canbey,  yerel gazetelerin bunun meyvesini almaya başladığını kaydetti.
Canbey, geçmiş yıllada hiç yayınlanmayan sağlık kuruluşu ilanlarının artık ilçe gazetelerinde de yayınlatılmaya başlandığını  belirterek, "Balıkesir bu işin öncülüğünü yapan iller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Basınımıza desek vermeye devam edeceğiz" dedi. 
Gecede Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Anadolu basınına katkıları nedeniyle Mustafa Canbey'e şükran şildi vererek teşekkür etti.

BASIN İLAN KURUMU ve BYEGM TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR

Gazeteciler Gecesi'nde, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey yanında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli ile Basın İlan Kurumu Balıkesir Şube Müdürü Tahsin Şahin'e de "Anadolu Basınına fedakarca hizmetleri karşılığı" Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin şükran ifadelerini içeren teşekkür şildi sunuldu.
Editör: Haber Merkezi