Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nde ilimiz ve ilçelerinde yayınlanan gazetelerin sahip ve çalışanlarıyla yaygın basın temsilcilerini bir araya getirdi. Gecede, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'a, medyaya ve cemiyete katkıları nedeniyle teşekkür edildi.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen gece büyük ilgi gördü. Balıkesir ve ilçelerdeki gazetecileri buluşturan kusursuz organizasyon, meslektaşlarımız arasında var olan dayanışmayı en üst düzeye taşıdı.
 
Her platformda haber peşinde koşan gazeteciler, düzenlenen gecede yılda bir kez de olsa bir arada olabilmenin keyfini yaşadılar.
 
Gecede alınan kararla gazetecilerin belediyelere ait otoparklardan ise ücretsiz yararlanabilmesi için meclis kararı alındığının müjdesi verildi.
 
 
BGC ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile Balkonuk Center’da düzenlenen geceye yüzlerce gazeteci aileleri ile birlikte katılırken, milletvekilleri, belediye başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de gazetecileri yalnız bırakmadı.
Geceye, AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Cemal Öztaylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, Emniyet Müdürü Ferudun Boz, AK Parti İl Başkanı Dincer Orkan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Hocaoğlu, il müdürleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.
 
 
DEMİR, GAZETECİLERE ÇAĞRI YAPTI
Gazetecilerin toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını dile getirmesine rağmen kendi sorunlarının savunulmasında sesiz kaldıklarını söyleyen BGC Başkanı Ramazan Demir, “Terzi söküğünü dikemez dedikleri gibi, biz gazeteciler de söz konusu kendi haklarımız olduğunda sessiz kaldık, sineye çektik. Başkalarının bayramlarını hep önde giderek kutladık. Başkalarının hak arayışlarını seslendirdik, dillendirdik. Onlar ile yetkililer arasında köprü görevi üstlenip, dertlere derman olunmasına katkı sağladık. Mesleğimiz, camiamız ve geleceğimizle ilgili konularda ise ihmalkar davrandık. Başkaları için verdiğimiz mücadeleyi, kendi özgürlüğümüz yanında haklarımızın kazanımı noktasında da vermeyi başardığımızda 10 Ocaklar yeniden bayrama dönüşecektir” dedi.
 
 
DEMİR: “HERKES GAZETECİLİK YAPABİLİYOR”
Gazetecilik mesleğine okuma yazma bilen herkesin girebilmesinin kuralsızlıkları da beraberinde getirdiğini kaydeden BGC Başkanı Ramazan Denir sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gazete, televizyon, dergi, radyo, haber ajansı, internet ve sosyal medyayı kapsayan sektörümüzde, basın meslek ve etik ilkelerine uymayan kişiler boy göstermektedir. Dileyen herkes, eğitimine, bilgi birikimine bakılmaksızın habercilik yapabilmektedir. Günümüz Türkiye’sinde basın sektöründe yaşanan sorunların en büyük nedeni de bu kuralsızlıktır. Sadece okuma yazma bilmeniz, gazetecilik yapmanız için yeterlidir. Gerçek gazetecilik eğitim ve bilgi gerektirmesine karşın, gazetecilik, isteyen herkesin kuralsızca yapabileceği bir iş durumundadır. Standardı olmayan tek meslek grubu maalesef gazeteciliktir. Bu nedenle de hepimiz zaman zaman kendilerini basın mensubu zanneden bazı kişiler tarafından şantaja maruz kalabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA SÜRPRİZ
Konuşmaların ardından sahneye gelen Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Balıkesir’de çekilen bir fotoğrafı hediye ettiler.BGC Başkanı Ramazan Demir, Coşkun Yaman, Bekir Terzioğlu, Ümit Babacan, Ramazan Karaca, K.Ceren Hereser, Devrim Derin, Mahmut Acaröz ve Tuğba Karaman tarafından hazırlanan "Bizim Gazete"  ise büyük beğeni topladı.
Gece, Balıkesir'in kültür elçisi ünlü sanatçı İsmail Özkan ve yerel sanatçıların verdikleri konserlerin ardından sonra ererken, gazeteciler organizasyonda emeği geçen yetkililere teşekkür ettiler.
Editör: Haber Merkezi