Gazeteciler Cemiyeti'nin organizasyonuyla Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'de il yöneticileri ve vatandaşlarla buluşan gazeteciler bölge halkının nabzını tuttu. Balıkesir eski valisi Yılmaz Arslan'la hasret giderdi, birlikte Balıkesirspor'un şampiyonluğu kutlandı, duygusal sahneler yaşandı. 
BALIKESİR’de görev yapan yaygın ve yerel basın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının yer aldığı 12 kişilik heyet, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 ili gezerek halkın nabzını tuttu. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin (BGC) organizasyonunda gerçekleşen programda gazeteciler 4 gün boyunca Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'e giderek yaklaşık 3 bin 800 kilometre yol kat etti.
BGC yönetimi tarafından organize edilen ve daha önce Balıkesir'de görev yapan Batman Valisi Yılmaz Arslan'ın davetlisi olarak bölgeye giden basın mensupları, resmi makamlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Uçakla Diyarbakır'a giden heyet burada önce şehrin tarihi yerlerini gezdi. Batman Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Diyarbakır Belediyesi görevlilerİ tarafından karşılanan heyet, sokaktaki vatandaşlarla görüştü.
Süreçle birlikte ülke genelinde hakim olan huzur ve barış ikliminden son derece memnun olduklarını aktaran vatandaşlar, süreçten ümitli olduklarını dile getirdi. Bölgede son 4 aydır hiç bir olumsuz durumun yaşanmadığını aktaran vatandaşlar, ne pahasına olursa olsun sürecin devam etmesi dileğinde bulundu. 


DİYARBAKIR İNANÇ TURİZMİNİN BAŞKENTİ 
BGC Başkanı Ramazan Demir başkanlığındaki heyet daha sonra Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. 
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, sıcak karşılama için teşekkür etti. Batıda görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcilerinden oluşan heyetle çözüm sürecinde yaşanan gelişmeleri yerinde görmek üzere bölgeye geldiklerini söyledi. Demir, 33 medeniyete ev sahipliği yapan, sahabeler ve peygamberler şehri Diyarbakır'ın aynı zamanda Ortadoğu'nun en büyük Ermeni Kilisesi'ne sahip olduğunu, 4 ayaklı minaresiyle, Ulu Cami'siyle tam anlamıyla bir inanç ve turizm kenti olduğunu söyledi. 


BALIKESİRLİ GAZETECİLERİ KIRMIZI GÜLLE KARŞILADI
Konuklarını kırmızı güllerle karşılayan Başkan Baydemir, dinlerin ve dillerin kenti Diyarbakır'da barış süreci kapsamında sağlanan huzur ortamının bölge halkı tarafından büyük umutla karşılandığını söyledi. Baydemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Diyarbakır’ın tamamının saklı bir hazine olduğunu söyledi. Çözüm sürecine değinen Başkan Baydemir, "İnşallah bu süreç onurlu bir barışa evrilir. Bir daha nüksetmeden nihayete erer" dedi. Ülkenin Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi, bütün etnik ve inançsal farklılıkları ile birlikte tarihi bir dönemi yaşadığını vurguladı. 
BALIKESİRSPOR FORMASINI GİYECEK
Eşitlik, özgürlük, kardeşlik hukuku temelinde kucaklaşma ve helalleşme gerçekleşerek, yeni bir sayfa açılması temennisinde bulunan Baydemir, süreç için çaba sarf eden herkese teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Balıkesir Cemiyet Başkanı Demir, Baydemir’e sırtında adının yazılı olduğu 10 numaralı Balıkesirspor forması, zeytinyağı, meşhur kolonya ve lokum verdi. Gideceği ilk maçta Balıkesirspor formasını giyeceğini belirten Baydemir ise, Demir’e, üzerinde Diyarbakır yazısı bulunan cam bir tablo hediye etti.


DİYARBAKIR VALİSİ:
İNSANLARIN SELAM  VERİŞİ BİLE DEĞİŞTİ
Balıkesirli gazeteciler, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek ile birlikte Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı da makamında ziyaret etti. Vali Toprak, terörün oluşturduğu kara bulutlar çekildiğinde Diyarbakır'ın içinde barındırdığı cevherlerin ortaya çıktığını söyledi.


Zaman içerisinde bölgede sıkıntılar, acılar ve terörle beslenen alt suç türleri olduğunu kaydeden Toprak, "Terör tehlikesi bir ise, terörle beslenen alt suç türlerinin tehlikesi ondur. Bir uyuşturucuya bulaşan vatandaşımız her şeyi ile gidiyor ve ailesini de beraberinde götürüyor. Terörün oluşturduğu kara bulutlar çekildiğinde Diyarbakır'ın içinde barındırdığı cevherler ortaya çıkıyor. Devletimizle ülkemizle, vatandaşımızla ve dinamiklerimizle bir ve beraber olarak güzellik içerisinde herkesin ülkeyi sahiplendiği bir ortam içerisindeyiz herkes birbirine ve çözüm sürecine inanıyor, güveniyor ve sahipleniyor" dedi.

YILMAZ ARSLAN:
BALIKESİR’İ UNUTMAMI KİMSE BEKLEMESİN
Balıkesir ve Batman'da görev yaparken yer değiştiren Valiler Yılmaz Arslan ve Ahmet Turhan'ın da desteklediği etkinlik kapsamında gazeteciler daha sonra Batman'a geçti. Balıkesir'de 3.5 yıl görev yapan ve başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Vali Yılmaz Arslan birlikte görev yaptığı medya mensuplarını Batman'da görünce duygulu anlar yaşadı. 
Balıkesir'de uzun süre birlikte görev yaptığı gazetecilerle sohbet eden Vali Arslan,  Batman'da yaptıkları çalışmaları anlattı. 
BGC Başkanı Demir ve heyette yer alan gazetecileri yemekte konuk eden Vali Arslan, Batı ile Güneydoğu'da yaşayan bölge halklarının kardeşliğinde hiçbir sorun olmadığını, son dönemde sağlanan barış ortamının artarak devam etmesi için tüm tarafların hassasiyetle görevlerini sürdürdüğünün söyledi. 

BAL-KES'İN ŞAMPİYONLUĞU  BATMAN'DA DA KUTLANDI
BGC Başkanı Demir, Vali Arslan'a sırtında isminin yazılı olduğu Balıkesirspor forması ile dünyaca ünlü Sındırgı Yağcıbedir halısı ve Balıkesir kolonyası hediye etti. Batman'daki yerel ve yaygın basın temsilcilerinin katıldığı yemekte ise, Balıkesirspor'un PTT 1. Lige yükselmesi kutlandı. Arslan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve kulüp başkanı Tuna Aktürk'ü arayıp şampiyonluk coşkusuna ortak oldu. 
Balıkesirli gazeteciler, daha sonra, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ile de görüştü. Başkan Vekili Temel, bölge halkının ve süreci başlatan hükümetin barış ortamından vazgeçme şansları olmadığını belirterek, barış sürecinin mutlu sonla noktalanacağını kaydetti. 
Balıkesirli gazeteciler Hasankeyf, Siirt, Mardin ve Midyat'ta da giderek burada temaslarda bulundu. 







Editör: Haber Merkezi