BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti, (BGC), İstanbul'un tarihi ve turistik bölgesi Sultanahmet'te yaşanan terör saldırısı lanetlediği mesajında, batı medyasını da "iki yüzlü" hareket ettiği için kınadı. 
BGC Başkanı Ramazan Demir imzasıyla yayınlanan mesajda, küresel bir boyut kazanan terör dil, din farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef aldığına dikkat çekildi. 
SONUNA KADAR MÜCADELE EDİLMELİ
Demir şunları söyledi: 
"Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki; terörün Doğu'su Batı'sı, Avrupa'sı Asya'sı yoktur. 
Dileğimiz bu gerçeği teröre destek veren tüm ülkelerin daha fazla masum insanın ölümüne fırsat vermeden görmeleri ve Türkiye'nin verdiği mücadelenin yanında yer almalarıdır. 
Yaşadığımız bu acı olay, hükümetin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığının ne kadar doğru ve yerinde olduğunun kanıtıdır. 
Terör örgütlerini kullanarak  ülkemiz coğrafyası üzerindeki kirli emellerini gerçekleştirmek isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacaktır. 
Bilinmelidir ki; nereden gelirse gelirse gelsin, hangi amaçla yapılırsa yapılsın bu tür hain saldırılar Türk halkını birbirine daha da kenetleyecektir."
BATI MEDYASININ İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜ KINIYORUZ
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Sultanahmet'teki patlamayı duyuran uluslararası haber ajanslarının, olay yerinden kanlı görüntüleri sansürsüz servis etmesini "batı medyasının iki yüzlülüğü olarak" değerlendirerek kınadı. 
Demir şunları söyledi: 
"Batı ülkelerinde yaşanan ve son olarak Paris'teki terör saldırılarının ardından bu tarz rahatsız edici fotoğrafları yayımlamamayı tercih eden uluslararası ajansların aynı hassasiyeti Sultanahmet'te göstermemesi üzücü olduğu kadar düşündürücüdür.
Neresinden bakılırsa bakılsın bu yaşadıklarımız batı medyasının iki yüzlü davranış sergilediğini ortaya koyması açısından basın meslek örgütü olarak Sultanahmet saldırısından duyduğumuz üzüntüyü ikiye katlamıştır."
Demir, hain saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara şifa dilediği açıklamasında, kalleş saldırıyı planlayanları, destek verenleri ve gerçekleştirenleri lanetledi.
Editör: Haber Merkezi