Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetim kurulunun Kurban Bayramı Mesajı Şöyle:

"Demokrasinin olmazsa olmazı basına kolaylıklar sağlanması gerekirken zorluklar çıkarılması ve gazetelerimizin son olarak yayımlanan tasarruf tedbirleri kapsamına alınması kabul edilebilir değildir.

Gazetecilerin kazanılmış hakları darbe dönemlerinde kısıtlandı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı ve 24 Temmuz Basın Bayramı olmaktan çıktı. Kamu görevi yapan gazete ve gazeteciler bir çok destekten mahrum bırakıldı.

Türk Basını 15 Temmuz hain darbe girişiminin önlenmesindeki öncülüğü nedeniyle geçmişte gasp edilen haklarının geri iadesini beklerken tasarruf tedbirleriyle yeni engel çıkarılması meslek camiamızdaki endişeleri haklı olarak arttırdı.

HABERDEN TASARRUF OLMAZ

Haberden tasarruf olmaz. Anadolu medyasına engel değil, nefes olunmasını bekliyoruz. Bu talebimizin anamızın ak sütü gibi helalimiz ve yerinde olduğuna inanıyoruz.

Çalışma yeri, zamanı belli olmayan ve gerçekte tatil hakkı bulunmayan tek meslek sahibi olan biz gazeteciler, her olumsuzluğun sorumlusu olarak görülmeyi kabullenmiyor ve bayramları bayram gibi kutlamak istiyoruz.

Bu vesileyle, gazetecilik mesleğini, büyük fedakarlıklara katlanarak ilkeleri doğrultusunda yapmayı sürdüren meslektaşlarımız başta olmak üzere, verdikleri destekle camiamıza can suyu olan paydaşlarımızla vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlar, sağlık, mutluluk ve sevdikleriyle birlikte huzur içerisinde nice bayramlara ulaşmalarını dileriz."


 

Editör: Haber Merkezi