Basın alanında Türkiye'nin ve Balıkesir'in en eski meslek örgütleri arasındaki Gazeteciler Cemiyeti yönetimi yeni dönem hedeflerini belirlemek amacıyla bir araya geldiği ilk toplantısında görev dağılımı yaptı.
Otel Basri'de geçen hafta Cemiyete kayıtlı 238 üyeden 171'nin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda oybirliğiyle güven tazeleyen Ramazan Demir başkanlığındaki yönetimde başkan vekilliğini DHA Balıkesir Muhabiri Coşkun Yaman üstlendi.
Yönetim Kurulu üyeleri kendi aralarında yaptıkları görev dağılımında başkan yardımıcılıklarına Yaşam Gazetesi ve Mar TV sahiplerinden Ümit Babacan ile Körfezde Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü K. Ceren Yıldırım getirildi.
EĞİTİM ve PROJE KOMİSYONU OLUŞTURULDU
İhlas Haber Ajansı (İHA) Balıkesir Bölge Sorumlusu Bahadır Demirçeviren genel sekreter, İHA Körfez Temsilcisi Bekir Terzioğlu ile Bandırma Şehir Gazetesi'nden Ali Osman Ata genel sekreter yardımcısı olarak görev alırken,  HaberTürk ve Yeni Asır muhabiri Mahmut Acaröz de sayman oldu.  
Radyo 10 sahibi tecrübeli gazeteci Doğan Alparslan, Yeni Haber ve Anadolu Ajansı (AA) Yurt Muhabiri Devrim Derin ile Birlik Gazetesi sahiplerinden Göktuğ Şeremetli  ise, Eğitim ve Proje Komisyonu'nda görevlendirildi. 
DİSİPLİN ve DENETİM KURULU ÜYELERİ DE KATILDI
BGC Basın Müzesi ve Medya Merkezi'nde gerçekleştirilen görev paylaşımı ve yeni dönem stratejisinin belirlendiği toplantıda Taşkın Sarıca, Atilla Kaya, Didem Kantarlıoğlu'dan oluşan Denetim ve Selahattin Yay, Semih Keleş ile M. Alp Kaan'dan oluşan Disiplin Kurulu üyelerinin de görüşleri alındı. Bu arada,  Disiplin Kurulu başkanlığına Ekspres ve Marmara Bölge gazetesi sahiplerinden Av. M. Alp Kaan getirildi. 
BALIKESİR İLÇELERİNDE 3 AYDA BİR TOPLANTI
Ayrıca, yönetim, denetim, disiplin kurulları yanında Sıtkı Şeremetli, İlhan Küçük, Özcan Özakbaş, Necati Uytun, Tahsin Ayyıldız, Semih Bolluk, Şükrü Berber, Metin Issızlar, Orhan Köken, Ahmet Pesen, Aziz Han, Y. Mehmet Akif Ertan'dan oluşan Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin katılımıyla ilçelerde  mesleki konuların ele alınacağı toplantılar yapılması da kararlaştırıldı. İlk toplantının Nisan ayı içerisinde Edremit Körfezi'nde yapılması planlandı. 
Yönetim Kurulu toplantısında Balıkesir'in sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılan Tarihi Paşa Konağı Basın Müzesi ve Medya Merkezi müdürlüğüne de H. Cengiz Güneş getirildi. 
BGC GAZETECİLİK AKADEMİSİ AÇILACAK
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi yeni dönemde "Gazetecilik Akademisi" açılmasını karara bağladı. 
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi ve İŞKUR ile ortaklaşa yürütülmesi planlanan projenin hayata geçirilmesi amacıyla ön çalışmalara başlandı. 
BGC Medya Merkezi'ndeki açılması karara bağlanan "Gazetecilik Akademisi"nde, haber yazım tekniklerinden fotoğraf çekimine ve gazete sayfa tasarıma kadar eğitim verilerek yerel gazetelerin nitelikli personel açığının karşılanması amaçlandı. 

Editör: Haber Merkezi