BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetimi yeni dönemin hedeflerini belirlediği ilk toplantısında görev dağılımını gerçekleştirdi. 
Balıkesir'in en eski meslek örgütlerinden biri konumundaki Gazeteciler Cemiyeti'nin,  ilin dört bir yanında görev yapan yerel ve yaygın medya mepsuplarını biraraya getiren genel kurulunda güven tazeleyen Ramazan Demir başkanlığındaki yönetiminde, başkan vekilliğine DHA Balıkesir Muhabiri Coşkun Yaman getirildi. 
Cemiyet yönetiminde 2. başkanlık görevlerini  Bandırma Mar TV sahiplerinden Ümit Babacan ile  İhlas Haber Ajansı Edremit Temsilcisi Bekir Terzioğlu üstlenirken,  Yeni Asır gazetesi Balıkesir Temsilcisi Devrim Derin genel sekreter, Yeni Haber ve Habertürk muhabiri Mahmut Acaröz de sayman oldu.  Genç Bayrak gazetesi sahibi Tuğba Sıdıka Berber Karaman, Karesi TV program yapımcısı Ramazan Karaca, Körfezde Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kezban Ceren Yıldırım da yeni yönetimde üye olarak görev üstlendi. H. Cengiz Güneş, Selahttin Yay ve Atilla Kaya'dan oluşan Disiplin Kurulu da kendi arasında görev paylaşımını yaparak kurul başkanlığına Selahattin Yay'ı seçti.


CEMİYET MERKEZİ PAŞA KONAĞINA TAŞINDI 
Bu arada, Anafartalar Caddesi'ndeki Özel İdare İşhanı'nda faaliyetini sürdüren Cemiyet idari merkezi Karasi Mahallesi'ndeki tarihi Paşa Konağı'na taşındı. 
Cemiyet yönetimi, İl Genel Meclisi kararıyla tahsis edilen tarihi Paşa Konağı'nın "BGC Basın Müzesi ve Medya Merkezi"ne dönüştürülmesi yolundaki çalışmalarını hızlandırdı. Tabelası asılan merkezi kısa sürede Balıkesir'e kazandırmayı amaçlayan BGC yönetimi, burada  gazete hazırlanılmasında kullanılan eski makinalar yanında Balıkesir basınının 127 yıllık sürecinin günümüze aktarılması planlanıyor. 
Editör: Haber Merkezi