Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur'un davetlisi olarak Ankara'ya giden, il merkezi ve ilçelerde görev yapan yaygın ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri, Ak Parti'nin grup toplantısına katılarak, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını dinledi. Geceyi Ankara'da geçiren basın mensupları TBMM, Ak Parti Genel Merkezi, Anıtkabir, Altındağ Hamamönü, Tacettin Dergahı ve Hacı Bayram Veli Camisini gezdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un geçen hafta yaptığı teklif üzerine Pazartesi günü Ankara'ya giden basın mensupları, başşehri tanıma fırsatı buldu. Kafileye Ak Parti İl Başkan Yardımcı Fahri Konuk, İl Teşkilat Başkanı Baki Yarımdağ ile Yönetim Kurulu Üyesi Okan Telaşeli de eşlik etti. Geceyi Söğütözü'ndeki bir otelde geçiren 30 kişilik grup, sabah saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi'ne gitti. Burada misafirlerini karşılayan Genel Başkan Yardımcısı Uğur, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uğur'a Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu da eşlik etti.

UĞUR'UN KONUĞU OLDULAR
Ahmet Edip Uğur, genel merkez binasının mali ve idari işlerinin kendi sorumluluğunda olduğu söyledi. Sürekli yoğun ve tempolu bir çalışma olduğunu aktaran Uğur, "Bütün birimlerimizin burada toplantıları oluyor. Siyaset Akademimiz devam ediyor. İnşallah bu dönem Balıkesir'de de yapacağız" dedi. Gezi fikrinin Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir'den çıktığı ifade eden Uğur, gazetecilerin siyasetin nabzının attığı meclisin havasını koklamasını istediklerini vurguladı.


BALIKESİR'E BİR MİLYON LİRA
Büyükşehir olan Balıkesir'deki yerel yönetimlere katkı olarak bir milyon lira geleceğini ifade eden Milletvekili Öztaylan ise, "Bu para, 20 ilçesi olan Balıkesir'deki insanların mutluluğu için harcanacak. Bu yapılan işleri sadece siyaseten insanlara yanlış, kötü göstermeye ve kafaları bulandırmaya kimsenin hakkı yok. İl genelindeki 892 köyümüze mektup yollanmış, yazılanların bazıları doğru, bazıları yanlış" diye konuştu. Daha sonra Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir basınına yaptığı katkılar ve gezinin hatırasına Milletvekili Uğur'a plaket takdim etti. Ardından Uğur ve basın mensupları TBMM'ye geçti. Meclis binasını gezen gazeteciler, öğle saatlerinde Ak Parti grup toplantısına katılarak Başbakan Erdoğan'ın gündeme ilişkin konuşmasını dinledi.

ÖNCE ANITKABİR'İ SONRA YAZICIOĞLU'NUN MEZARINI ZİYARET ETTİLER
Öğle yemeğini Ak Parti Genel Merkezi'nde yiyen gazeteciler, ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Altındağ ilçesinde belediyenin şehir dönüşümü kapsamında restore ettiği Hamamönü mevkisini gezdi. Burada Mehmet Akif Ersoy'un kaldığı evi ve BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Hamamönü'nde kendileri tarafından işletilen bir konakta gazetecilere çalışmaları hakkında bilgi verdi.

GAZETECİLER, ANKARA'DA BALIKESİR VEKİLLERİYLE BULUŞTU
Gazeteciler, son olarak Ulus'ta bulunan Hacı Bayram Veli Camisi'ni ziyaret etti. Akşam saatlerinde ise Dikmen Vadisi'ndeki bir restoranda Balıkesir milletvekilleriyle bir araya geldiler. Yemeğe Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu, CHP Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş ile MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da katıldı. Organizasyon dolayısıyla Uğur'a teşekkür eden milletvekilleri, bu tür etkinliklerin devam etmesi dileğinde bulundu. Yemeğin ardından gazeteciler, otobüsle Balıkesir'e döndü.

Editör: Haber Merkezi