Türkiye Gazeteciler Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Balıkesir'in 5 delegeyle temsil edildiği kongrede Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, yönetimde yeniden görev aldı. oy kullanan 156 delege federasyon genel başkanlığına mevcut genel başkan Atilla Sertel’i yeniden oy birliğiyle seçti.

Eylül ayında Ankara’da yapılan 7. Olağan Genel Kurulu’nu tamamlayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu, 3.5 aylık bir aradan sonra Olağanüstü Genel Kurula gitti. Olağan Genel Kurul’da rakibi Nuri Kolaylı’ya karşı 131 oy olarak seçimi kazanan Atilla Sertel, tek listeyle gidilen Olağanüstü Genel Kurul’da 156 delegenin oyuyla bir kez daha güven tazeledi.

İmza toplayarak Olağanüstü Genel Kurulu isteyen muhalifler ise toplantıya katılmadı.

Tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut genel başkan Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri oybirliğiyle aynı göreve seçildiler.


SERTEL : KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM

Olağanüstü Genel Kurul’da konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, herşeye rağmen, birlik, beraberlik içinde olacaklarını ve basının sorunlarının çözümü noktasında mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Daha güçlü bir federasyon ve daha özgür bir basın için yürüttükleri çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, şöyle dedi:

 “Bizim gücümüz Anadolu’dan geliyor. Bizim gücümüz birlikteliğimizden geliyor. Kimsenin bu birlikteliği bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz özgür iradeyi temsil ediyoruz. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak basın ve ifade özgürlüğünün sağlanması noktasında yürüttüğümüz mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Basınımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışmaya devam edeceğiz.”


BGC BAŞKANI DEMİR YENİDEN YÖNETİMDE

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'ni Ramazan Demir, Ümit Babacan, Cengiz Güneş, Semih Keleş ve Selahattin Yay'ın delege olarak temsil ettiği genel kurulda, Atilla Sertel’in Genel Başkanlığı’ndaki TGF yönetim kurulu değişmezken, Olağanüstü Genel Kurul’da 156 delegenin oybirliğiyle güven tazeleyen TGF Yönetim Kurulu  şu isimlerden oluştu:

Atilla Sertel (Genel Başkan)

Yılmaz Karaca (Eskişehir)

Mehmet Ali Dim (Alanya)

Merih Ak (İzmir)

Ramazan Demir (Balıkesir)

Mehmet Veysi İpek (Diyarbakır)

Veli Altınkaya (Kayseri)

Ahmet Ünal (Mersin)

Sezai Matur (Sakarya)

Recep Aydın (Ordu)

Lütfü Karakaş (Edirne)

Editör: Haber Merkezi