Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Gazeteciler Sendikası'nın önceki başkanlarından, 84 yaşındaki Gazeteci ve Yazar Nail Güreli İstanbul'da vefat etti. Güreli'nin ölümü basın caimasında üzüntü yarattı.


 NAİL GÜRELİ KİMDİR?

Gazeteci ve Yazar Nail Güreli, 1932 yılında İstanbul’da Dünya’ya geldi. Gazeteciliğe, 1952 yılında Hizmet Gazetesi’nde muhabir olarak başlayan Güreli, Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Günlük ‘Evrensel’ gazetesinde köşe yazarlığı yapan Nail Güreli, 1959 yılında ‘yılın gazetecisi’ seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994'ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı. 
Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babası olan Güreli, Basın Şeref Kartı sahibiydi...

BALIKESİR GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI RAMAZAN DEMİR'İN MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından Gazeteci-Yazar Nail Güreli ağabeyimin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. 
Onu tanıdığımda 80'li yıllardı. Sohbetleri keyif vericiydi. Bilgi ve birikiminden çok yararlandığım değerli bir ustaydı benim için.
İyi bir gazeteci ve yazardı. Biz gazeteciler için örnek teşkil eden bir duayendi. 
Tıpkı merhum Nezih Demirkent gibi yerel basını ve yerel muhabirleri önemseyen, onların gelişimine katkı sunmak, daha iyi koşullarda çalışmalarının önünü açma yolunda mücadele eden gerçek bir Anadolu Basını hamisiydi. 
“Nail Abi” ile bir çok etkinlikte birlikte olduk. Bazen o konuştu biz dinledik. Bazen ikimiz birden konuştuk, yerel basını ve yerel gazeteciliğin sorunlarını, çıkış yollarını. 
Balıkesir de onun ikinci evi gibiydi. Birçok etkinliğimize katıldı. Mesleki bilgi birikimini bizlerle paylaşıp yol gösterdi, ışık oldu.  
Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet verdi. Emekleri unutulmaz isimler arasına adını yazdırdı. 
84 yaşında iken aramızdan ayrılan Nail Güreli ağabeyimize, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesi ne ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum. 
Gazeteci-yazar Nail Güreli vefat etti

Editör: Haber Merkezi