Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Edremit Körfezi'ndeki Egetürk TV'nin yayın merkezinin bulunduğu binanın, iş yeri açma ruhsatıyla ilgili sorun olduğu gerekçesiyle mühürlenmesine tepki gösterdi. 
BGC Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, Güre Mahallesi'nde E-87 karayolu üzerinde yer alan tek katlı binanın Edremit Belediyesi tarafından iş yeri açma ruhsatıyla ilgili sorun olduğu gerekçesiyle mühürlenmesi sonucu Egetürk TV'nin yayın akışını sürdürmekte sıkıntılarla karşılaştığına işaret edildi. 
Televizyon çalışanlarının, yayın odası ile stüdyolarına erişemedikleri için binanın giriş kısmına yerleştirdikleri masaların üzerindeki bilgisayarlardan yayın akışını sağlamaya çalıştıkları hatırlatılan BGC açıklamasında, şu görüşlere yer verildi: 
SAKAT ANLAYIŞIN KARŞISINDAYIZ
"Gazetesi, radyosu, dergisi ve televizyonuyla Anadolu medyası zaten çeşitli sıkıntılarla  karşı karşıyadır. Bu bilinen bir gerçek olmasına rağmen yerel medya kuruluşlarıyla çalışanlarına çeşitli bahane veya gerekçelerle engeller çıkarılması kabul edilebilir davranış biçimi değildir.
Son olarak Edremit Körfezi'ndeki Egeturk TV yayın merkezi çalışma ruhsatında sorun olduğu gerekçe gösterilerek kapatılmak istenmiştir.  Bu girişimin yerel medyayı ve meslektaşlarımızı baskı altında tutmayı amaçladığını düşünüyor ve bu sakat anlayışın şiddetle karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. 
MÜHÜRLEME ANAYASA'YA AYKIRI 
Anayasa`nın 30. Maddesi "Kanuna uygun şekilde basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileri ile basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez veya işletilmekten alıkonulamaz" demektedir. 
Karar bu yönüyle de Anayasa'ya aykırıdır. Bununla ilgili çeşitli mahkemelerce verilmiş kararlar bulunduğunu da hatırlatmak isteriz.
Edremit'teki tv yayın merkezinin mühürlenmesi işlemini yapan belediyemizin başındaki ismin ise, her alanda özgürlükleri savunduğunu iddia eden ve basın özgürlüğü noktasındaki çabalarda ön saflarda yer alan ana muhalefet partisine mensup olması üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. 
Edremit Belediyesi'ni halkın haber alma kanallarını tıkayacak bu tür yollardan bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz."


Güre'deki Tv binasının mühürlenmesine onay veren Edremit  Belediye Başkanı Kamil Saka, yaklaşık iki yıl önce. dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Mustafa Yaman ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde hazır bulunmuştu. 
Editör: Haber Merkezi