Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, adliyede gazetecilerin daha iyi görev yapabilmesi için basın bürosu açma hazırlıklarının tamamlandığını ve 15 gün içinde hizmet alınacağını söyledi.
Süzer, "Adliyeye gelen gazeteci arkadaşlarımızın dinlenip çay, kahve içebileceği bir mekan olması gerekiyor. Keşke imkan olsa bir arkadaşımız sürekli burada görevli olsa." dedi. 
Başsavcı Süzer, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir ve Yönetim Kurulu üyelerini, Medya Merkezi ve Basın Müzesi'nin yer aldığı Paşa Konağı'nda ziyaret etti.
BGC'nin yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Süzer, adliye içinde de basın bürosu hazırlandığını söyledi.

BALIKESİR'DE GEZİ OLAYLARININ BLANÇOSU
Gezi eylemleri sırasında Balıkesir'de çıkan olaylarla ilgili 244 dosyanın adliyeye intikal ettiği bilgisini veren Feridun Süzer, "Balıkesir'de Gezi olayları sırasında çıkan olayla ilgili başlatılan soruşturmalar tamamlandı. 77 dava açıldı, iki dosyada takipsizlik kararı verildi, 165 dosya ise savcılarımızda. Gezi eylemlerine katılan ve bir olaya karışmayanlar hakkında takipsizlik kararı verildi. Polise taş atan, uyarılara uymayarak mukavemette bulunanlar hakkında işlemler devam ediyor. Sadece eyleme katılanlar için yasada bir yaptırım yok." diye konuştu. 

BASIN MÜZESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
BGC Başkanı Demir ise 127 yıllık geçmişi bulunan Balıkesir basınının tarihini gelecek kuşaklara aktarmak için Paşa Konağı'nda Medya Merkezi ve Basın Müzesi oluşturduklarını söyledi. Demir, "Cemiyetimiz 1961 yılında kuruldu, 52 yaşında bir meslek örgütüyüz. 1886 yılından 2013 yılına kadar olan döküman ve çıkan yayınları bir kitapta toplayacağız. İl genelindeki meslektaşlarımızı biraraya getirmeye çalışıyoruz. BGC olarak hazırladığımız AB projesiyle Türkiye'den meslektaşlarımızı Portekiz, İngiltere, Almanya ve Belçika'ya bir ay süreli eğitime gönderen ilk cemiyet olduk. Bizim projeden sonra Türkiye'de 26 cemiyet, bu yıl AB Bakanlığı'na proje verdi. Bizden de destek aldılar." dedi. 

Medya Merkezi ve Basın Müzesi'nin resmi açılışını kasım ayının ilk haftasında yapmayı planladıklarını aktaran Ramazan Demir, şöyle devam etti: "Balıkesir Adliyesi'nde basın odasının hizmete alınması, özellikle doğru ve hızlı bilgi akışı anlamında çok faydalı olacaktır. Adliye ve medya ilişkileri daha sıcak, daha sağlık olur. Daha önce birçok olayda bilgi kirliliği yaşandı. Bu durum, hem gazeteci arkadaşlarımızı hem de mağduru zor durumda bırakabilir."
Editör: Haber Merkezi