Balıkesirli gazeteciler, "çözüm süreci" kapsamında, Diyarbakır, Batman ve Siirt'e giderek bölgedeki meslektaşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla görüşecek.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, yaptığı açıklamada, "çözüm süreci" çerçevesinde Güneydoğu'ya bir gezi düzenlediklerini söyledi.

Demir, 26-29 Nisan'da Diyarbakır, Batman ve Siirt'e gideceklerini belirterek, "Geziye 10 gazeteci katılacak. Bölgedeki meslektaşlarımız, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya geleceğiz" dedi.

Çözüm sürecine ilişkin bölge izlenimlerini, "Balıkesir'den bakış" olarak ele alacaklarını ve dönüşte basın yaygın organlarında yansıtmaya çalışacaklarını anlatan Demir, şunları kaydetti:

"Balıkesir-Siirt arasında yıllar önce başlatılan bir 'kardeş şehir' uygulaması var. Bizler, ülkenin tamamı olarak hepimiz kardeşiz. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne herkesin sahip çıkması gerekiyor. Akan kanın durması için herkes, sürece destek vermeli. Terörün bitmesi demek Balıkesir'de, Bursa'da, Trabzon'da, Van'da kısacası ülkenin dört bir yanında herkesin huzurla yaşaması anlamına geliyor."

Demir, süreci cemiyet olarak desteklerini ifade ederek, Türkiye'nin gelişmesi açısından bu çalışmanın büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi